Пожежа у Чорнобилі: з’явилося моторошне відео з місця трагедії.

Клімат Київської області сприяє поширенню пожеж. В лісах багато сухостою. Коли вогонь з полів перекидається на ліс, пожежу зупинити практично неможливо.

Пожежа у Чорнобилі: з’явилося моторошне відео з місця трагедії
Автор Олена Лавринець —   в Новини/Соціальна правда

 

Хочете читати новини в іншому форматі?
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА
Підписатись можна ТУТ
 

Вже більше десяти днів продовжують гасити пожежу в Чорнобильській зоні відчуження. Вогонь завдав непоправної шкоди унікальній фауні Чорнобильського біосферного заповідника, яка відновлювалася після катастрофи 1986-го року, завдяки повної відсутності людей. У мережі з’явилося відео трагедії з тваринами, постраждалими від пожежі.

З дрона зафіксовані масштаби катастрофи в заповіднику. А два коні Пржевальського розгублено бігають по випаленій землі, яка колись була їхнім домом.

15 років тому 36 коней Пржевальського були привезені в Чорнобильську зону в якості експерименту. За останніми підрахунками в 2018 році налічувалося вже 110 особин. Тепер важко передбачити, що буде з популяцією цих унікальних тварин, які зникли з природного середовища їх проживання – Монголії.

Фахівці головною причиною лісових пожеж у Чорнобилі в цьому році, та й у всій Україні, називають підпали селянами трави. Так, багато фермерів просто економлять і підпалюють траву на полі, яке відпочивало, замість того, щоб зорати її трактором. Крім того, вони переконані, що таким чином удобрюють землю. У результаті такої діяльності виникають лісові пожежі, коли вогонь охоплює й інші ділянки поблизу поля.

У Чорнобилі затримали одного палія. 27-річний житель села Рагівка сказав, що підпалив траву заради забави.

Клімат Київської області сприяє поширенню пожеж. В лісах багато сухостою. Коли вогонь з полів перекидається на ліс, пожежу зупинити практично неможливо.

Фахівці стверджують, що пожежа в Чорнобильському лісі – це радіоактивна пожежа, концентрація шкідливих речовин у повітрі зростає в 30 разів.

Пожежа у Чорнобилі: з’явилося моторошне відео з місця трагедії

Напоминаем, уже неделю продолжается пожар возле Чернобыльской АЭС в зоне отчуждения и безусловного (обязательного) отселения, на тушение которого задействованы одразделения ГСЧС и авиация.  В ГСЧС также объявили о чрезвычайной пожарной опасности в западных, Житомирской и Винницкой областях и в Киеве.

Ранее НАРОДНАЯ ПРАВДА сообщала, вспыхнувший в субботу, 4 апреля, лесной пожар в Чернобыльской зоне распространился почти на 100 га. В эпицентре возгорания значительно вырос уровень радиации — до 2,3 рентгена в сутки при норме 0,14.

peredplata