91-літній буковинець загинув від пожежі у власному будинку

Чернівецька область: на пожежах минулої доби 1 людину врятовано, 1 особа загинула – Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Пожежа із трагічними наслідками сталася 14 травня у селі Нижні Станівці Кіцманського району. Там горів житловий будинок місцевого мешканця. 91-річний чоловік проживав один. Оскільки погода вчора була вітряною та холодною, у будинку розпалили піч. Ймовірно, через певний час з печі випала жаринка та призвела до загорання домашніх речей. Пожежу помітила сусідка, проте, запізно. На той час площа пожежі становила 100 кв. м. До ліквідації пожежі залучались пожежно-рятувальні підрозділи  з міст Кіцмань, Вашківці та місцеві пожежно-рятувальні підрозділи сіл Нижні Станівці та Верхні Станівці. Під час гасіння пожежі в житловій кімнаті рятувальники виявили тіло господаря. На жаль, врятувати життя йому вже не було змоги. Тіло загиблого чоловіка направили на судово-медичну експертизу міста Чернівці. Попередня причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі.

А під час пожежі в Чернівцях вогнеборці врятували людину. Пожежа виникла ввечері 14 травня у квартирі на 1-му поверсі 5-поверхового житлового будинку на вул. Пилипа Орлика. Причиною пожежі стала необережність під час паління. Власник квартири запалив цигарку й задрімав. Сигарета випала з рук чоловіка та спричинила пожежу. Густий чорний дим з квартир помітили мешканці будинку та викликали рятувальників. На місце події направили черговий караул Групи пожежогасіння Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Одягнувши апарати захисту органів дихання та зору, вони увійшли у задимлений під’їзд. У квартирі, де виникло загорання, рятувальники виявили господаря. Чоловік був без свідомості. Вогнеборці винесли його з квартири у безпечне місце та передали медикам, які надали йому необхідну медичну допомогу. Своїми діями вогнеборці врятували життя чоловіку. Водночас, із сусідньої квартири  вогнеборці евакуювали ще 2 людей, які через щільне задимлення не змогли самостійно вийти з будинку. Переконавшись, що життю мешканців нічого не загрожує, рятувальники ліквідували пожежу. Вогонь пошкодив меблі та домашні речі у квартирі, де сталася пожежа.

Решта пожеж пожежно-рятувальні підрозділи ліквідували у житловому секторі на Хотинщині та Кельменечині, а також на відкритій території у смт Путилі та місті Чернівці.

 

 

peredplata