На Буковині правоохоронці цілодобово допомагають населенню долати наслідки стихії

Найбільш критичною є ситуація на Вижниччині та Путильщині. Також внаслідок негоди постраждали населені пункти у Новоселицькому і Кіцманському районах. Є загроза підтоплення територій у Чернівцях і на Герцаївщині. Поліцейські та рятувальники спільно зі службами взаємодії скоординовують свої зусилля й цілодобово здійснюють заходи безпеки.

Спільно з рятувальниками поліцейські проводять моніторинг місцевості, здійснюють подворовий обхід у зонах ризику і попереджають населення про загрозу підтоплення. У разі потреби – евакуйовують людей, допомагають рятувати майно та охороняють помешкання від мародерів.

У Вижницькому районі поліція бере участь в ліквідації наслідків прориву дамби та часткового підтоплення сіл Банилів і Слобода-Банилів. У вказаних населених пунктах підтоплено 28 будинків, 49 домогосподарств і понад 1 га сільськогосподарських угідь.

В Новоселицькому районі підтоплено 110 домогосподарств у районному центрі та селі Маршинці. Окрім цього, 190 домогосподарств у селах Тарасівці й Мамалига наразі залишилися без шляхового сполучення.

Загалом для допомоги населенню задіяно 55 поліцейських і 18 одиниць службової техніки.

Співробітники поліції стежать за правопорядком і безпекою дорожнього руху – організовують об’їзд небезпечних ділянок та забезпечують доступ спецтехніки до місць аварійно-рятувальних і відновлювальних робіт.

У зв’язку з очікуваними значними опадами та загрозою підтоплення ринків поблизу річки Прут у Чернівцях, начальники Чернівецького відділу поліції, Садгірського і Шевченківського відділень поліції зустрілися з керівництвом торговельних комплексів для узгодження спільних дій. Особовий склад відділу і відділень поліції міста допомагає підприємцям вивозити товари із зони ризику. З вечора 23 червня поліцейські цілодобово патрулюватимуть території ринків для попередження випадків мародерства.

Наразі ситуація повністю контрольована. Звертаємося до водіїв з проханням уникати поїздок у райони підтоплення та слідкувати за повідомленнями при ситуацію на автошляхах Буковини. Якщо вам потрібна допомога – телефонуйте на спецлінію «102».

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata