Ватажком ПВК “Вагнер” мав стати “Лотос”: спливли подробиці таємної інструкції Пригожина, складеної ним на випадок смерті

 

Засновник приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин свого часу склав таємну інструкцію з алгоритмами дій ПВК за різних сценаріїв. Навіть у разі усунення всієї верхівки найманців – Пригожина, Уткіна, Чекалова.

 

Згідно з рекомендаціями, ватажком “Вагнера” мав стати командир із позивним “Лотос”. Про це повідомляє ВЧК-ОДПУ.

“Згідно з алгоритмами цієї інструкції, після підтвердження смерті ватажків в.о. голови ПВК став командир із позивним “Лотос”. Про це може бути оголошено відразу після похорону Пригожина, і “Лотос” вийде з тіні“, – йдеться у повідомленні.

Джерело також розповіло, що під час виїзду основної маси найманців з Білорусі командирам у суворому секреті було оголошено, що відпустка триватиме три тижні, а потім більша частина групи поїде до Африки. Зокрема, найбоєздатніші підрозділи 5 і 10 ШО висадяться в Лівії та Малі відповідно.

Але через ліквідацію Пригожина про це зараз не йдеться. Угруповання в Африці перебуває в невизначеності та страху за свою долю. Прогнозують, що всі найманці, що розміщені там, приєднаються до російського міноборони.

Нагадаємо, що в Росії офіційно підтвердили загибель власника ПВК “Вагнер” у авіакатастрофі, що сталася 23 серпня. Експертиза ДНК встановила особи всіх десяти загиблих. Вони відповідають раніше опублікованим спискам пасажирів бізнес-джета та його екіпажу.

В Інституті вивчення війни впевнені, що російський диктатор Володимир Путін майже напевно наказав збити літак, що належить групі “Вагнер”. Аналітики вважають, що так російський диктатор помстився за приниження через збройний заколот “вагнерівців” 23-24 червня. Саме тому ліквідація Пригожина та командирів “Вагнера” була максимально демонстративною.

Водночас російські пропагандисти почали поширювати версію “українського сліду” і нібито закладеної на борту вибухівки. Вони посилено переконують росіян, що для Путіна, якого запідозрили у показовій розправі з Пригожиним, його загибель була б “зовсім невигідною”.

 

peredplata