На Буковині з підтоплених житлових будинків відселено 101 особу, у тому числі 27 дітей

Внаслідок негоди у Чернівецькій області упродовж 22-23 червня було підтоплено присадибні ділянки, житлові будинки, автомобільні дороги. Від зливових дощів постраждали Вижницький, Путильський, Кіцманський, Новоселицький, Глибоцький, Сторожинецький, Герцаївський райони. На місці подій працюють рятувальники Управління ДСНС України у Чернівецькій області, ліквідовуючи наслідки негоди та надаючи необхідну допомогу громадянам. Станом на 8 годину 24 червня залишаються підтопленими 15 населених пунктів у 5-ти районах області. Рятувальники проводять роботу з евакуації населення. Всього протягом минулої доби до робіт з ліквідації наслідків негоди від Управління ДСНС залучались 101 чоловік особового складу, 19 одиниць автомобільної та спеціальної техніки.

Упродовж 22-23 червня підрозділами Управління ДСНС з підтоплених житлових будинків врятовано 60 осіб, у тому числі 11 дітей, загалом відселено 101 особу, у тому числі 27 дітей.

Разом із тим, рятувальники разом з іншими службами та місцевим населенням продовжують роботи з укріплення пошкоджених дамб у Вижницькому районі, працює спеціальна інженерна техніка. У селі Бісків на Путильщині рятувальники укріпили береги місцевого потічка. Працівники Служби порятунку у взаємодії з місцевою владою забезпечили підвіз питної води до 2 населених пунктів (с. Банилів та с. Слобода-Банилів Вижницького району).

Упродовж доби підрозділи Управління ДСНС неодноразово залучались до проведення заходів із відкачування води з підвалів житлових будинків, присадибних ділянок і подвір’їв у Путильському, Вижницькому, Сторожинецькому і Хотинському районах.

У населених пунктах Новоселицького району виставлено 7 постів спостереження, на яких чергують представники  Управління ДСНС, Нацполіції та місцевих органів самоврядування. Місцевими органами виконавчої влади здійснено оповіщення населення про загрозу надзвичайної ситуації через засоби масової інформації, мережу інтернет та інші медіа ресурси. Організовано подворові обходи приватних домоволодінь. На випадок ускладнення ситуації приведено в готовність 123 одиниці спеціальної та аварійно-рятувальної техніки, яка може залучатись до ліквідації наслідків негоди.

 

Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata