На Буковині син намагався врятувати батька, який впав в криницю й також загинув

м. Герца: під час чистки колодязя загинуло 2 людей

9 липня на спецлінію 101 надійшло повідомлення, що у місті Герца на території приватного господарства під час чистки криниці загинули двоє людей.  До трагедії призвело нехтування правилами особистої безпеки. Як згодом з’ясувалося, під час проведення робіт у колодязі спочатку стало зле одному чоловіку, 1960 року народження, й він упав на дно криниці. На порятунок йому кинувся його син, 1991 року народження, проте, під час спуску чоловік втратив свідомість й теж опинився на дні колодязя.

Щоб дістати чоловіків, на місце події прибули рятувальники 13 державної пожежно-рятувальної частини міста Герца та фахівці групи висотно-верхолазних та рятувальних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення УДСНС України у Чернівецькій області.

Рятувальники у спецобладнанні за допомогою мотузки опустилися в колодязь та підняли з глибини близько 17 метрів 29-річного чоловіка. На той момент він був без свідомості, працівники Служби порятунку одразу передали його медикам. Лікарі надали першу допомогу постраждалому, вжили всіх необхідних заходів для порятунку, проте, по дорозі до лікарні чоловік помер, не приходячи до тями.

Тіло його батька рятувальники підняли з криниці вже без ознак життя. Тіла обох загиблих направили на судово-медичну експертизу  міста Чернівці для встановлення причин смерті.

До проведення робіт від  Управління ДСНС залучались 2 одиниці техніки та  10 чоловік особового складу.

 

Управління ДСНС України у Чернівецькій області

 

 

 

 

peredplata