У Чернівцях горіла багатоповерхівка, евакуйовано 18 мешканців

Чернівецька область: рятувальники ліквідували 4 пожежі, під час однієї з них евакуювали 18 мешканців багатоповерхівки – Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

27 липня у місті Чернівці виникла пожежа на балконі 4-го поверху в 9-поверховому багатоквартирному будинку на вул. Героїв Майдану. За попередніми висновками фахівців, причиною пожежі стало коротке замкнення електромережі на балконі. Вогонь поширився по речах і меблях, що зберігались там. На місці пожежі утворилося щільне задимлення. На час виникнення пожежі у квартирі перебували її мешканці, котрі, помітивши вогонь та дим, зателефонували на спецлінію 101 та викликали рятувальників.

За вказаною адресою прибули вогнеборці Групи пожежогасіння Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Рятувальники, в першу чергу, евакуювали з багатоповерхівки 18 жителів сусідніх квартир, з них 4 дітей, допомігши людям вийти із задимленого під’їзду по сходовій клітині.

Разом із цим вогнебрці ліквідували пожежу, не допустивши поширення вогню з балкону всередину квартири. Полум’я знищило речі домашнього вжитку та меблі на балконі.  Постраждалих внаслідок пожежі немає.

У місті Сокиряни  трапилася пожежа у господарській будівлі, де власники зберігали сіно. У покрівлі споруди для кращого освітлення приміщення було встановлено скло. Від сонячних променів воно нагрілося та спрацювало як лінза – у результаті в будівлі сталося самозаймання сіна, що там зберігалось.

Вогонь поширювався досить швидко, охопивши півтонни сіна та перекинувшись на покриття споруди, площа пожежі становила 50 кв. м. Вже тоді полум’я помітили власники та викликали рятувальників.

Черговий караул 8 державної пожежно-рятувальної частини міста Сокиряни ліквідував пожежу в тих самих межах, в яких застав її на момент прибуття. Вогнем було знищено сіно, домашні речі, пошкоджено перекриття та покрівлю споруди. Проте загалом вогнеборці врятували  господарську будівлю від знищення.

Решта пожеж рятувальники ліквідували у Кельменецькому районі, де горіли суха трава та очерет на відкритій території, і у Новоселицькому районі, де сталася пожежа в легковому автомобілі.

 

 

peredplata