На Хотинщині лабораторією екологічної інспекції встановлено факт забруднення ґрунтів

Працівники Державної екологічної інспекції Карпатського округу під час проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) за додержанням вимог природоохоронного законодавства виявили засмічення твердими побутовими відходами земельної ділянки в урочищі «Чайка» в с. Ярівка Хотинського району Чернівецької області. Під час перевірки відділом інструментально-лабораторного контролю на вказаній земельній ділянці відібрані проби ґрунтів на предмет забруднення внаслідок несанкціонованого видалення відходів.

За результатами проведених вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів  виявлено перевищення забруднюючих речовин по амонію, нітратам, фосфору та хлоридам.

Відповідно до  «Методики визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства» розраховано розмір шкоди, заподіяної державі та довкіллю, на суму 2596,15 грн.

За даним фактом матеріали перевірки для проведення оперативно-розшукових заходів, встановлення винних осіб та відшкодування шкоди направлено в Хотинське відділення поліції Кельменецького відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata