Рятувальники пояснили буковинцям, як зробити новорічну ялинку безпечною

Новорічні свята неможливо уявити без яскравих вогників гірлянд, звуків хлопавок та салютів, сяйва бенгальських вогнів та, безперечно, ошатної ялинки. Її прикрашають у кожному домі, створюючи атмосферу свята та затишку в оселі. Проте, аби піднесений настрій у Новий рік не зіпсували несподівані неприємності, при встановленні ялинки потрібно дотримуватись певних правил безпеки. Про це сьогодні рятувальники міста Чернівці спільно з представниками місцевих засобів масової інформації вирішили нагадати громадянам.

Працівники Служби порятунку зустрілися з журналістами та розповіли присутнім і своїм співрозмовникам по ту сторону камер, що ялинку в домі слід розміщували на стійкій основі (на спеціальній підставці або у відрі з піском) подалі від обігрівальних приладів, джерел відкритого вогню, а також проходів – ялинка не повинна перекривати шляхи виходу з кімнати. У приміщенні, де стоїть ялинка, діти повинні перебувати тільки під наглядом дорослих. Для дитячої безпеки ялинку краще «одягнути» прикрасами, які не б’ються.

Крім того, рятувальники підкреслили, що оздоблювати ялинку треба обдумано. Небезпечно вішати на деревце прикраси з легкозаймистих матеріалів, використовувати свічки. Це важливо, прикрашаючи як живу, так і штучну ялинку.

Рятувальники демонстрували листівки, пояснюючи, які електрогірлянди можна використовувати для оздоблення. Вогнеборці наголосили, що небезпечно використовувати неліцензовані, пошкоджені чи самостійно відремонтовані гірлянди. Якщо виявили несправність в ілюмінації – нагрівання проводів, миготіння лампочок, іскріння – вона повинна бути терміново відключена.

 

Шановні громадяни! Не нехтуйте застереженнями вогнеборців у період свят! Рятувальники закликають дбати про власну безпеку та щиро бажають всім піднесеного настрою у новорічно-різдвяні дні!

 

Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata