Під час штурму Капітолію вкрали ноутбук з офісу спікера Палати представників

Ноутбук був вкрадений з офісу спікера Палати представників США Ненсі Пелосі під час штурму Капітолію, повідомляє УНН з посиланням на повідомлення в Twitter помічника Пелосі Дрю Хеммілла.

Він повідомив, що ноутбук належить конференц-залу і використовувався для презентацій. Помічник відмовився повідомити подробиці.

Раніше журналісти публікували фото прихильників Трампа, які увірвалися в Капітолій, на одному з яких нібито було видно ноутбук з офісу Пелосі з відкритими на екрані електронними листами.

Про крадіжку ноутбука з його офісу заявив і сенатор Джефф Мерклі.

Агентство Reuters зазначає, що крадіжка електронних пристроїв з офісів після штурму парламенту викликала хвилю занепокоєння.

Раніше виконуючий обов’язки прокурора США Майкл Шервін заявив, що деякі з крадіжок потенційно могли поставити під загрозу те, що він назвав “акціями національної безпеки”.

“На даний момент ми просто не знаємо ступеня шкоди”, – сказав він.

Нагадаємо, прихильники чинного президента США Дональда Трампа увірвалися в Капітолій 6 січня, коли обидві палати Конгресу проводили засідання, на якому затверджували підсумки листопадових виборів. На виборах президента переміг демократ Джо Байден. В ході заворушень загинули п’ятеро людей, в тому числі співробітник поліції Капітолію.

Джерело: УНН

peredplata