Упродовж доби на території області сталося 4 пожежі: один загиблий та один травмований

Упродовж доби на території області сталося 4 пожежі. Зокрема, увечері 18 січня у селі Довжок Новоселицького району загорівся житловий будинок. Про це інформує Управління ДСНС України у  Чернівецькій області.

За  попередніми висновками фахівців, причиною пожежі став недолік конструкції димаря опалювальної печі. Вогонь поширився по домашніх речах і покриттю, площа пожежі склала 100 кв. м. Полум’я помітив господар. 64-річний чоловік проживав у будинку сам, тому відразу, як виявив пожежу, він почав самотужки ліквідовувати її. Під час гасіння він травмувався – отримав опіки обличчя, рук та спини. Травмованого чоловіка  каретою швидкої забрали до опікового відділення Чернівецької обласної лікарні швидкої медичної допомоги, де він наразі перебуває. Пожежу ліквідували рятувальники з міста Новоселиця та місцевих пожежно-рятувальних підрозділів сіл Динівці, Котелеве. Від знищення вогнеборці врятували житловий будинок. Вогонь пошкодив покриття та перекриття будівлі, речі домашнього вжитку.

Уранці 19 січня в місті Хотин теж горів житловий будинок, де мешкав 73-річний чоловік. Пожежу виявили його родичі котрі проживали у іншому будинку на тому ж подвір’ї. Люди помітили вогонь вже тоді, коли площа пожежі становила 50 кв. м, та зателефонували на спецлінію 101.

За викликом прибув черговий караул 7 державної пожежно-рятувальної частини міста Хотин та ліквідував пожежу в тих самих межах, в яких застав її. Під час ліквідації пожежі всередині будинку вогнеборці виявили тіло господаря без ознак життя. Його направили на судово-медичну експертизу міста Новоселиця для встановлення причини смерті. Попередня причина пожежі – необережність під час паління.

Окрім пожеж з трагічними наслідками, минулої доби рятувальники ліквідували ще дві у Глибоцькому та Новоселицькому районах.

 

 

peredplata