Поліцейські Буковини розшукали безвісти зниклого хлопчика, який після сварки з матір’ю “гостював” у односельчанина

Нагадаємо, вчора, 24 січня, приблизно о 23:00 на спецлінію «102» надійшло повідомлення від жительки села Карапчів Вижницького району про те, що о 16 годині її 12-річний син пішов з дому та не повернувся – Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Співробітники Ситуаційного відділу ГУНП в Чернівецькій області скерували на місце події інспектора ювенальної превенції, поліцейських сектору реагування патрульної поліції та слідчо-оперативну групу Вижницького районного відділу поліції.

Окрім цього, орієнтували на пошуки малолітнього увесь особовий склад Вижницького районного відділу поліції та ювенальних поліцейських ГУНП в Чернівецькій області. Загалом у пошуках хлопчика було задіяно більше 40 співробітників поліції.

Упродовж ночі поліцейські перевіряли всі місця, де міг перебувати розшукуваний, а також опитували осіб, які могли знати його місцезнаходження.

В результаті проведених оперативно-розшукових заходів поліцейські з’ясували, що після сварки з матір’ю хлопчик пішов з дому та увесь цей час перебував у односельчанина. За час відсутності жодних протиправних дій щодо нього не вчинялося.

Зазначимо, що під час спілкування із заявницею правоохоронці помітили, що вона разом зі співмешканцем перебувають у стані алкогольного сп’яніння. Враховуючи те, що жінка раніше притягувалася до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, поліцейські були змушені викликати представників соціальних служб.

На жінку правоохоронці склали адміністративний протокол за статтею 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Наразі працівники служби у справах дітей обстежують умови проживання хлопчика в родині та з’ясують, чи не загрожує поведінка матері здоров’ю та життю дитини.

 
 

peredplata