Чернівецька область: упродовж вихідних сталося 11 пожеж

Про це інформує Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

22 січня в селі Чагор Глибоцького району сталася пожежа в житловому будинку. За попередніми висновками фахівців, пожежа виникла на горищі внаслідок короткого замкнення електромережі. Помітили її сусіди вже тоді, коли покрівля будинку була повністю охоплена вогнем, а  з горища йшов дим. Люди зателефонували на спецлінію 101 і за викликом прибули рятувальники з міста Чернівці та місцевий пожежно-рятувальний підрозділ села Чагор. Вогнеборці, одягнувши апарати захисту органів дихання та зору, увійшли в будинок та ліквідували пожежу на площі 100 кв. м. Полум’я пошкодило покрівлю та речі домашнього вжитку, проте в цілому вогнеборці врятували від знищення житловий будинок.

Увечері того ж дня рятувальники отримали повідомлення про пожежу в господарській будівлі у селі Старі Бросківці Сторожинецького району. За попередніми висновками фахівців, до пожежі призвели дитячі пустощі з вогнем. Дітвора гралася на горищі будівлі, де зберігалось сіно, а через певний час, коли діти пішли звідти, сусіди побачили, що з горища йде дим. Площа пожежі склала 20 кв. м. Черговий караул 12 державної пожежно-рятувальної частини міста Сторожинець ліквідував пожежу в тих межах, в яких застав її на момент прибуття, врятувавши від знищення господарську будівлю. Внаслідок пожежі пошкоджено покрівлю, перекриття споруди, знищено 0,5 тонни сіна.

Також упродовж вихідних рятувальники ліквідували пожежі в Хотинському, Новоселицькому, Кельменецькому, Заставнівському, Кіцманському районах і місті Чернівці.

 

 

peredplata