У МЗС Німеччини оцінили слова Лаврова про можливий розрив стосунків з ЄС

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-У МЗС Німеччини оцінили слова Лаврова про можливий розрив стосунків з Є
“Що стосується висловлювань російського міністра, я можу сказати, що ці слова, на наш погляд, є дійсно дивними і незрозумілими.
Ми сприймаємо заяву так, як вона було зроблена, а саме як заяву на нашу адресу “, – повідомила на брифінгу представник зовнішньополітичного відомства Німеччини Андреа Зассе.
Нагадаємо суть заяви Лаврова: “”Якщо ми ще раз побачимо, як ми вже відчули неодноразово, що в якихось областях накладаються санкції, які створюють ризики для нашої економіки, в тому числі, в самих чутливих сферах, так. Ми не хочемо як би ізолюватися від світового життя , але треба бути готовим до цього “, – зазначив міністр.
“Хочеш миру – готуйся до війни”, – додав Лавров”.
Віддуватись за ляп Сергея Лаврова довелось речнику кремля Дмітрію Пєскову.
Сенс-то якраз полягає в тому, що ми не хочемо цього, ми хочемо розвивати відносини з Євросоюзом, але, якщо Євросоюз піде цим шляхом, то тоді – так, ми будемо готові … … якщо ми зіткнемося з вкрай деструктивною лінією ЄС (санкціями), що завдає шкоди нашій інфраструктурі, нашим інтересам, то, звичайно, Росія завчасно повинна бути готова до таких недружніх кроків”, – уточнив Пєсков.
May be an image of одна або кілька осіб
 
 
 

peredplata