В умовах негоди 29 груп буковинських поліцейських посилено стежать за безпекою на автошляхах

 

Для вчасного реагування на можливі ускладнення дорожньої ситуації збільшено кількість екіпажів поліції, які патрулюють дороги області й реагують на повідомлення громадян. Також співробітники поліції тісно взаємодіють з іншими відомствами і службами для обміну інформацією про стан проїзду автомобільними дорогами Буковини.

Наразі безпеку дорожнього руху контролюють 29 груп реагування патрульної поліції. Посилену увагу правоохоронці звертають на стан дорожнього покриття, аварійні та небезпечні ділянки доріг.

Для координації дій, сил і засобів у подоланні наслідків негоди співробітники обласного управління Нацполіції налагодили взаємодію зі Службою автомобільних доріг, Чернівецьким облавтодором, управліннями патрульної поліції, Укртрансбезпеки та ДСНС у Чернівецькій області.

Зафіксувавши неналежне утримання дорожньої мережі, поліцейські склали на відповідальних осіб дві постанови за статтею 140 (Порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

Співробітники поліції допомагають водіям витягувати автомобілі із заметів, буксирувати їх, здійснюють відвід автотранспорту в об’їзд небезпечних ділянок дороги, а також нагадують кермувальникам правила безпеки на дорозі в умовах хуртовини й ожеледиці. На спецлінію «102» надійшла низка повідомлень від буковинців зі словами вдячності на адресу поліцейських, які самовіддано допомагали їм долати наслідки негоди.

Ситуаційний відділ ГУНП в Чернівецькій області цілодобово моніторить ситуацію на території Буковини. Наразі автошляхи Чернівецької області оброблені протиожеледними матеріалами, обмежень руху транспортних засобів на автодорогах загального користування не зафіксовано.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням утриматися від поїздок без нагальної потреби. Якщо все ж таки довелося сісти за кермо – будьте максимально уважними, враховуйте стан дорожнього полотна й ретельно плануйте свої маршрути, зважаючи на погодні умови. У разі необхідності телефонуйте на спецлінію «102» та до аварійних служб.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 © Офіційний сайт Національної поліції: https://cv.npu.gov.ua/news/novini/v-umovax-negodi-bukovinski-policzejski-posileno-stezhat-za-bezpekoyu-na-avtoshlyaxax/

 

peredplata