Чернівецька область: упродовж вихідних ліквідовано  8 пожеж, на одній з них загинуло 2 осіб

Чернівецька область: упродовж вихідних ліквідовано  8 пожеж, на одній з них загинуло 2 осіб – Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

27 лютого на вул. Героїв Майдану в місті Чернівці у палаті на 2-му поверсі 5-поверхової будівлі КНП “Міська лікарня №1” виникла пожежа. Її площа становила 30 кв. м. На ліквідацію пожежі було направлено рятувальників Групи пожежогасіння Аварійно-рятувального загону спеціального призначення та 1 державної пожежно-рятувальної частини міста Чернівці. Вогнеборці, одягнувши апарати захисту органів дихання та зору евакуювали з лікарні  у безпечне місце 20 людей. Внаслідок пожежі загинуло 2 особи. Тіло одного чоловіка без ознак життя виявили у  палаті, де виникла пожежа, інший був травмований під час пожежі та уночі 28 лютого помер у реанімаційному відділенні лікарні. Причина пожежі встановлюється.

26 лютого в селі Давидівка Сторожинецького району трапилася пожежа в житловому будинку. За попередніми висновками фахівців, причиною виникнення загорання стало коротке замкнення електромережі. Швидкому поширенню вогню сприяло те, що будівля була повністю дерев’яною. Пожежу помітили власники і зателефонували на спецлінію 101. За вказаною адресою диспетчери Служби порятунку направили рятувальників з міста Сторожинець та місцеві пожежно-рятувальні підрозділи сіл Давидівка, Буденець, Банилів-Підгірний. Вогнеборці ліквідували пожежу на площі 200 кв. м, попередивши розповсюдження полум’я на дві сусідні господарські будівлі. Вогонь знищив житловий будинок.

Уночі 1 березня в селі Мамаївці Кіцманського району горіла прибудова до житлового будинку, що складалася зі зблокованих господарської будівлі та літньої кухні. Ймовірно, загорання виникло у господарській будівлі й по спільному даху вогонь поширився на літню кухню. Вже тоді, коли дах зблокованої будівлі був повністю охоплений вогнем, пожежу помітили сусіди та викликали рятувальників. На місце події прибули вогнеборці з міст Кіцмань і Чернівці, місцевий пожежно-рятувальний підрозділ смт Лужани, котрі ліквідували пожежу на площі 150 м. Внаслідок пожежі знищено покриття, пошкоджено перекриття зблокованої прибудови, речі домашнього вжитку. Причина пожежі встановлюється.

Решта пожеж рятувальники ліквідували у Глибоцькому, Кіцманському районах і місті Чернівці.

 

peredplata