Чернівецька область: рятувальники ліквідували 13 пожеж за добу, більшість з яких – через підпал сухостою

Про це інформує Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

1 квітня у селі Турятка Тарашанської ОТГ Чернівецького району виникла пожежа у навісі з сіном. Причиною загорання стало необережне поводження з вогнем господарів. Вони прибирали на подвір’ї, а сміття підпалили неподалік будівлі й залишили без нагляду. Вогонь перекинувся на навіс, а оскільки всередині було сіно, полум’я поширилося дуже швидко. Власники зателефонували на спецлінію 101 та викликали рятувальників. На місце події прибув черговий караул 14 державної пожежно-рятувальної частини смт Глибокої та місцеві пожежно-рятувальні підрозділи сіл Турятка та Станівці. Рятувальники ліквідували пожежу на площі 70 кв. м, врятувавши від знищення навіс та поруч розташований житловий будинок. Внаслідок пожежі знищено частково покриття та перекриття навісу, 2 тонни сіна, господарське приладдя та речі домашнього вжитку.

У селі Валя Кузьміна Волоківської ОТГ Чернівецького району горіла суха трава. Площа пожежі склала 3 га. Вогонь помітили очевидці та зателефонували за номером 101. Рятувальники з смт Глибокої, місцевих пожежно-рятувальних підрозділів сіл Валя Кузьміна та Волока ліквідували пожежу в тих самих межах, в  яких застали її на момент прибуття. Вогонь знищив суху траву. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Загалом більшість пожеж минулої доби виникло саме на відкритих територіях. Рятувальники області 9 разів виїжджали на ліквідацію загорань сухої трави. Окрім цього, у селі Банилів-Підгірний Сторожинецької ОТГ Чернівецького району вогнеборці ліквідували пожежу в житловому будинку, а у місті Чернівці та смт Глибокій – у автомобілях.

 

 

peredplata