Антимобілізаційна кампанія на Буковині

Антимобілізаційна кампанія на БуковиніНа жаль, мало хто розуміє, але \”брат уже біля воріт\”. Починається серйозна заворуха на Буковині. Я пам’ятаю події літа минулого року, тож можу з певною мірою впевненості сказати, що команда, яка працювала на розхитування ситуації тоді, повернулася в Чернівецьку область.

Про це говорять ряд маркерів,які я примітив для себе ще з тих часів.
1) Упор в пропагандистській роботі робиться на неформальні або глубокоцільові канали. На буковині це чутки (тут працюють підготовлені спєци в транспорті і людних місцях), спілкування в церквах (розуміємо, про кого я говорю… ) і деякі румуномовні газети (наприклад, \”Libertatea Cuvantului\” )
2) Організація акцій прямої дії відбувається через мережу, яка засновується на прямій економічній чи іншій залежності від ресурсного центру отримання прибутку якого засновано на незаконній діяльності . Приклад – перекриття доріг . Точки – Остриця (вплив – монастир Жара), Бояни, Припруття (вплив – група контрабандистів-бізнесменів Івана Семенюка), Волока (\”весільна мафія\”, орієнтована на експорт в Росію) і т. д.
3) Поширення чітких месиджів через неформальні канали комунікації:
а) румуни не мають помирати за Україну
б) існує соціальна несправедливість – одних призивають, інших – ні…
в) чому не служать депутати (посадовці).
Як висновок.
Всі маркери засвітилися одночасно. Значить, \”брати\” уже тут. Війна не так далеко, як здається. Вона наближається, щоразу коли в маршрутках жінка середнього віку півгодини гучно буде говорити про тисячу загиблих, про 500 повісток і про \”пересувні краматорії\”. Коли батюшка \”не благославляє на війну\”. Коли колишній бандюк і контрабандист враз стає \”народним героєм\” і захисником \”дітей, які не мають помирати за цю країну\”, коли проводять \”соціологічне опитування\” з питаннями на кшталт \”Чи підтримуєте Ви вбивство мирних людей на Донбасі?\” та ще купа прикладів з реалій.
Коротше, літом ми вигребли. І сьогодні вигребемо. У мене є невелика надія на Службу, яка явно зараз більш системно підходить до попереджувальної роботи, але все одно. Бачите якийсь галімий розвод – на кшталт розпускання чуток в маршрутках, тролейбусах і на зупинках, формуючі псевдоопитування, віщаніє в церквах проти мобілізації – зразу ж здавайте цих виродків у СБУ. Якщо не діяти на упередження – будемо мати тут свою буковинську народну республіку…

Михайло Шморгун, ФБ

peredplata