У Чернівцях вже задекларовано понад 6 мільйонів доходів

З 1 січня 2015 року стартувала кампанія декларування доходів громадян. Станом на 26 січня цього року вже 142 чернівчан задекларували свої доходи, отримані у 2014 році. Загальна сума задекларованих доходів складає 6,2 млн. грн. повідомляє Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

«Найбільша кількість декларантів – спадкоємці, – 35 жителів обласного центру, які задекларували 5,2 млн. грн. Громадяни, які здають в оренду (житловий найм) нерухоме майно також уже розпочали кампанію декларування. Доходи від квартирантів вже задекларували 8 чернівчан. Про доходи, отримані від оренди рухомого майна, повідомили 4 чернівчан», – розповів начальник відділу адміністрування доходів з фізичних осіб Сергій Чернов.
Право на податкову знижку задекларували 87 мешканців столиці Буковини. З бюджету вони повернуть понад 137,0 тис. грн.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що з 1 січня до 1 травня 2015 року триває кампанія декларування майнового стану і доходів, одержаних громадянами у 2014 році. У цей період громадяни зобов\’язані подати річну декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію), якщо протягом 2014 року вони отримували:

– доходи від осіб, які не є податковими агентами;
– доходи від надання рухомого майна або нерухомості в оренду (суборенду), житловий найм (піднайм), якщо орендар та орендодавець фізичні особи;
– сума заборгованості платника податків, за якою минув строк позовної давності (крім податкової), яка перевищує за 2014 рік 609 грн.;
– інвестиційний прибуток;
– будь-які іноземні доходи;
– нецільову благодійну допомогу, якщо її загальна сума протягом 2014 року перевищувала 1710 грн.;
– доходи у вигляді спадщини та подарунків, які підлягають обов’язковому декларуванню та при нотаріальному посвідченні яких податок не сплачувався;
– доходи, які нараховувалися (виплачувалися, надавалися) платнику податку двома або більше податковими агентами лише у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород у зв\’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищує сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2014 році – 146 160 грн. (1218х120)) тощо.

Крім того, подати декларацію можуть фізичні особи, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2014 року. У такому випадку податкова декларація подається протягом всього 2015 року. Разом із декларацією подаються документ, які підтверджують витрати, включені до податкової знижки.

peredplata