За 10 кілометрів від Івано-Франківська поблизу осель ведмідь полює на здобич

На Франківщині ведмеді виходять з лісів. Або їжі не вистачає, або території через вирубку, але цей епізод люди запам’ятають надовго.

Клишоногого помітили за 10 км від Івано-Франківська – він посеред дня полював на диких кабанів, а до найближчих житлових будинків 800 метрів.

Люди з довколишніх сіл налякані, готові брати участь в пошуку звіра, але жодна зі служб не знає, як зловити ведмедя, адже це ціла спецоперація, тому що просто вбити не можна, пишуть Версії з посиланням на Факти ICTV.

Село Узин за 10 кілометрів від Івано-Франківська. В цей ліс часто приїжджають на прогулянки чи на пікнік. Велике щастя, що тоді нікого з людей не було, каже староста. Про ведмедя повідомила всі інстанції, бо цей ліс оточують кілька сіл.

Ведмідь червонокнижний, тож вбивати його не можна. Єдиний варіант – впіймати та приспати. Люди побоюються, щоб ведмідь не прийшов до осель. Ще ніхто не знає, звідки клишоногий потрапив у приміську зону. До гір доволі далеко. Припускають, що ведмедя могли випустити з приватного вольєра.

peredplata