Сліди лісового велетня помітили уже і на Глибоччині

У мережі Фейсбук активно поширюють оголошення для буковинців про небезпеку у лісі: попри грибний сезон та спокусу прогулятись на природі мешканцям радять не заходити глибоко в ліс та не пересуватись поодинці, пише ІА АСС.  Особливо не варто ходити на світанку, ввечері, і уникати походів з ночівлею.

    А цими днями мешканець села Тарашани Олександр Олоєр, який пішов у ліс по гриби, помітив сліди звіра на теренах Глибоччини. Олександр повідомив про це у Глибоцьке товариство УТМР. Голова товариства Сергій Круліковський разом з мисливцями та єгерями виїхали на місце, де було помічено сліди бурого та дослідили, що ведмідь пошаставши лісами Глибоччини, попрямував на Сторожинеччину у напрямку Глибочка.

На фото: слід ведмедя у лісництві с. Ревне, червень 2021

Поради : якщо Ви побачили сліди цього звіра — ведмежі стежки, відбитки лап чи подерту кігтями кору дерев — негайно йдіть звідти! В жодному разі не підходьте до сплячого, пораненого ведмедя чи під час того, як він їсть. Не дивіться ведмедеві в очі! Не повертайтесь спиною! Не біжіть! Не робіть різких рухів! Не атакуйте! Дуже повільно задкуйте і розкидуйте за собою речі, одяг — найімовірніше ведмідь затримається, щоб обнюхати їх. Підніміть над собою рюкзак, сумку, одяг, щоб здаватись вищими.

http://hlyboka.info/archives/26742?fbclid=IwAR2bHu1mCnRHUg192OFYRXxzxh4nBl569UC36wnPBfNGwVOGjJdhhUFuKVk

peredplata