На Буковині на пішохідному переході авто збило неповнолітню

ДТП з потерпілою неповнолітньою сталася ввечері 30 червня. Внаслідок автопригоди дівчина отримала численні травми і наразі перебуває в лікарні. Слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху.

Про це інформує Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Повідомлення про наїзд на пішохода в селі Мамаївці надійшло на спецлінію поліції о 21:30. Виїхавши на місце дорожньо-транспортної пригоди, співробітники поліції з’ясували, що 50-річний водій автомобіля «Volkswagen Passat» не обрав безпечної швидкості руху й на пішохідному переході допустив наїзд на 17-річну дівчину-пішохода. Медики діагностували у потерпілої політравму й госпіталізували до лікарні.

 

Слідчі Чернівецького районного управління поліції внесли відомості про ДТП до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 51 тисячі до 85 тисяч гривень або виправні роботи на строк до 2 років, або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

 

 

 © Офіційний сайт Національної поліції: https://cv.npu.gov.ua/news/dtp/policzejski-rozsliduyut-najizd-na-divchinu-pishoxoda-v-cherniveczkomu-rajoni/

peredplata