Чернівецька область: за добу рятувальники ліквідували 4 пожежі, на одній з них травмувався чоловік

Про це інформує Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області.

13 вересня у місті Чернівці на вул. Дзержика сталася пожежа у житловому будинку. Рятувальникам про неї повідомили сусіди, помітивши дим з вікон. За попередніми висновками фахівців, причиною загорання стала необережність власника під час паління. Ймовірно, 44-річний чоловік запалив сигарету та заснув, а недопалок впав на диван й спричинив загорання. Помітивши пожежу, чоловік кинувся до виходу. Під час пожежі він травмувався. Рятувальники 1 державної пожежно-рятувальної частини міста Чернівці прибули на місце події та переконавшись, що життю чоловіка нічого не загрожує, приступили до гасіння пожежі та ліквідували її в тих межах, в яких застали на момент прибуття, а лікарі надали потерпілому першу медичну допомогу одразу на місці події. Внаслідок пожежі знищено диван та речі домашнього вжитку.

Увечері у селі Куликівка Герцаївської ТГ Чернівецького району теж горів житловий будинок. У той час всередині перебували власники. Помітивши вогонь, вони зателефонували на спецлінію 101 та викликали рятувальників. За вказаною адресою прибув черговий караул 13 державної пожежно-рятувальної частини міста Герца. На той момент полум’я охопило площу 40 кв. м. Вогнеборці ліквідували пожежу, врятувавши від знищення житловий будинок та сусідню господарську будівлю. Полум’я пошкодило побутову техніку, речі домашнього вжитку. Попередня причина пожежі – коротке замкнення електромережі.

Окрім цього, у селі Тернавка Герцаївської ТГ Чернівецького району рятувальники ліквідували пожежу в легковому автомобілі, а у місті Чернівці – пожежу в трансформаторній електричній підстанції.

 

 

peredplata