За останні тижні полум’я забрало життя 3 дорослих буковинців та 10-місячного немовля

Бережіть своє життя та оселю від вогню

Із настанням опалювального сезону в області різко збільшилася кількість пожеж. Щодня пожежно-рятувальним підрозділам доводиться ліквідовувати пожежі, котрі виникли у житловому секторі. І постійно їх кількість зростає.

Причинами виникнення пожеж є «людський фактор» – недотримання буковинцями правил пожежної безпеки під час експлуатації електрообігрівачів та печей, необережне поводження з вогнем, перенавантаження або несправність електромережі.

З початку року у Чернівецькій області вже зареєстровано 1225 пожеж, більше половини з яких у житловому секторі.

Статистика лякає.

Погляньмо в очі цифрам: упродовж останніх двох тижнів у житловому секторі Чернівецької області сталося 33 пожежі. За цей час полум’я забрало  життя 3 дорослих буковинців та 10-місячного немовля, на пожежі травмувалась 2-річна дитина.

Про це інформує Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Це небагато болючіше, ніж будь-які матеріальні втрати, адже вогонь забрав найдорожче – одразу 4 людські життя! Мабуть, все говорить саме за себе: «дотримуйтесь правил безпеки» – це не просто рекомендація рятувальників, це обов’язкове правило, яким має керуватися кожен. Перевіряйте справність електроприладів перед експлуатацію, оглядайте печі на відсутність тріщин, регулярно прочищайте димарі, не ставте речі на близькій відстані до обігрівальних приладів, облаштовуйте металеві килимки перед дверцятами печі. І пам’ятайте, що батьки повсякчас несуть відповідальність за своїх неповнолітніх дітей, тому ніколи не залишайте їх без нагляду, не дозволяйте користуватись сірниками чи електроприладами, роз’яснюйте малечі всю небезпеку пожеж та власним прикладом показуйте, як потрібно дотримуватись правил безпеки. 

Дбайте про свою безпеку – не задля когось, а  для себе, бережіть життя та свою оселю від вогню.

 

 

 

 

 

 

 

peredplata