У Чернівцях “мінера” взято під варту

Неправдиве повідомлення про замінування магазину у Чернівцях – «мінера» взято під варту. 

Про це інформує Чернівецька обласна прокуратура. 

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід жителю Чернівців за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху (ч. 1 ст. 259 КК України). Його взято під варту з альтернативою внесення застави в сумі майже 200 тисяч гривень.

За даними слідства, у ніч з 20 на 21 січня на спецлінію «102» надійшло анонімне повідомлення про замінування одного із цілодобових магазинів у центрі Чернівців.

Працівники вибухотехнічної та кінологічної служб жодних вибухових пристроїв чи вибухонебезпечних речовин не виявили. За результатами проведення комплексу оперативно-розшукових заходів «мінера» вдалося ідентифікувати та затримати. Це – 18-річний місцевий житель. Підозрюваний вказав, що таким чином перевіряв як працюють правоохоронні органи.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП в Чернівецькій області.

Наголошуємо, що відповідно до чинного законодавства, завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, карається позбавленням волі.

peredplata