Хто та за яким округом йде на вибори до парламенту від Буковини

На вибори до парламенту піде багато і різних з Буковини.

На в.о. №201 у Чернівцях йтимуть: Микола Федорук від «Народного фронту», Назар Горук від Радикальної партії Олега Ляшка, Наталія Якимчук від блоку Петра Порошенка, Юрій Бурега від ВО «Батьківщина». Можливо, ще підуть якісь самовисуванці. Але вони не вплинуть на хід виборчої кампанії. З усього цього списку можна зробити висновок: Миколі Федоруку знову створили комфортні умови для перемоги. Ніби домовилися між собою.
І нема на це ради.

На в.о. №202 (Кіцманський, Вижницький, Путильський та частина Сторожинецького районів) на вибори підуть знані та незнані політики. Зокрема, Олександр Фищук від «Народного фронту», Іван Рибак від блоку Петра Порошенка, Георгій Філіпчук від ВО «Батьківщина», Василь Філіпчук від «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка. Усі інші плутатимуться під ногами та у списках і суттєво не впливатимуть на результат.

На в.о. №203 (Новоселицький, Герцаївський, Глибоцький, частина Сторожинецького та Садгірського районів) підуть за мандатом Віорел Ястремський від «Народного фронту», Григорій Тиміш від блоку Петра Порошенка, Іван Семенюк — самовисуванець та Микола Гладчук — самовисуванець. Тільки за умови, якщо висунуться Попеску і Бауер, вони матимуть змогу вплинути на розклад сил на цьому окрузі.

Як не дивно, а найзапекліші політичні виборчі баталії перемістилися з Буковини на Бессарабію. Тут уже висунулися одні з найпотужніших політиків місцевого та київського рівнів.
А саме: Максим Бурбак від «Народного фронту», Володимир Куліш від блоку Петра Порошенка, В’ячеслав Добровольський від ВО «Батьківщина», Василь Козак — самовисуванець, Артем Семенюк — самовисуванець.

Можлива поява на окрузі першого космонавта України, Героя України Леоніда Каденюка, якого підтримує низка політичних партій та громадських організацій, серед яких вирізняється аграрно-селянська ініціатива ВО «ЗАСТУП».

Вибори обіцяють бути цікавими.

Петро КОБЕВКО

peredplata