Вчена рада ЧНУ засудила викладача-кандидата за підкуп студентів

Вчена рада ЧНУ засудила викладача-кандидата за підкуп студентів

Колектив Вченої ради ЧНУ категорично засудив дії викладача Ростислава Білика, який балотувався у депутати міськради від партії \”Рідне місто\”, котрого підозрюють у підкупі виборців у студмістечку на вулиці Небесної сотні.

Зокрема керівник вузу зазначив, що у понеділок на засіданні Вченої ради ЧНУ розглянули питання щодо дій викладача економічного факультету Ростислава Білика, який балотувався у депутати міськради від \”Рідного міста\”.

\”Як викладач, він працює ніби нормально. Претензій до нього не було. Якщо попереднього разу він зробив глупість, я думав, що він зрозумів свою помилку, і він більше не буде такого робити\”, – зазначив Степан Мельничук, згадавши факти підкупу виборців на парламентських виборах у 2012 році, в яких підозрювався Ростислав Білик.

\”Якщо він цього не зрозумів, на то є законодавство. Це вже сфера компетенції законодавства. Як вони побачать його порушення, то ми, як законослухняні люди, так і сприймемо, і відповідним чином будемо реагувати\”, – зазначив ректор.

\”Ми сьогодні на вченій раді, до речі, про це говорили. Ми категорично засудили його персонально і студентів, які піддалися на це. Сказали, що маємо подивитися, хто там організовував, а хто просто піддався на ці провокаційні позиції. Засудили це категорично морально. Будуть працювати куратори, будуть працювати декани з цими студентами. В тому числі з цим товаришем. Якщо він не зрозумів нічого, то треба, щоб йому пояснив законодавець\”, – додав Степан Мельничук.

На запитання \”Чи ви, як керівник найбільшого у Чернівцях вузу, розглядали можливість понесення покарання Ростислава Білика?\”, ректор ЧНУ відповів:

\”Це тільки вчора сталося. Крім того, що сьогодні на Вченій раді говорили, і одностайно засудили цю справу. І його зокрема. Звичайно, він не може отримати підтримки ніякої\”.

Водночас, на запитання, чи запрошував ректор Ростислава Білика до себе на розмову, Степан Мельничук відповів:

\”Ще не встиг, бо сьогодні зранку в нас ректорат, потім Вчена рада. Оскільки то тільки вчора сталося, то я ще не встиг з ним поговорити. Але, звичайно, буду говорити. І скажу: \”Хлопче, ти що? Тобі було мало того разу? В що ти граєш? Який ти приклад подаєш молоді? Замість того, щоб порядок наводити, ти ще й сам провокуєш? Ти думаєш, що ти робиш, чи ні?\”.

Як відомо, спостерігачі зафіксували, що студенти масово фотографують свої бюлетені, де проголосовано за кандидата від \”Рідного міста\”.

Згодом міліція затримала 7 студентів, які погодилися сфотографувати свої бюлетені.

Водночас кандидат у депутати, за якого голосували куплені студенти в Чернівцях, каже, що це провокація конкурентів.

Авакова попросили розслідувати підкуп у студмістечку в Чернівцях.

джерело

peredplata