Столяр, слюсар, кондитер та візажист – такі нові професії здобули буковинці у навчальних центрах служби зайнятості

В січні-квітні 2018 року у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗ), на підприємствах, в установах та організаціях області за направленням Чернівецької обласної служби зайнятості навчалося 1127 безробітних осіб, з них: 4 внутрішньо переміщених осіб, 5 –  учасників АТО,  22 – особи з обмеженими фізичними можливостями, 519 – жінок та 321  молода людина віком до 35 років.

«Із загальної чисельності осіб, які навчалися, 4 безробітних проходили професійну підготовку та перепідготовку за робітничими професіями: «Столяр», «Слюсар з експлуатації та ремонту газового устаткування», «Кондитер» та «Візажист», а 1123 особи підвищували свою кваліфікацію та рівень компетенції за різноманітними навчальними планами та програмами на курсах цільового призначення та шляхом стажування на робочому місці» – повідомляє директор Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

      В Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості упродовж 4 місяців цього року, на замовлення роботодавців та для самозайнятості, за направленням Чернівецької обласної служби зайнятості професійне навчання проходило 174 особи. Професійне навчання зареєстрованих безробітних здійснювалось на базі Івано-Франківського, Одеського та Рівненського ЦПТО ДСЗ.

«Рівень працевлаштування після закінчення навчання в цьому році становить близько 73 %, а це працевлаштованих 827 осіб. І навіть ті громадяни, які не були працевлаштовані безпосередньо після навчання, здобувши ще один фах, істотно підвищили свої шанси на те, щоб знайти хорошу роботу в подальшому» – зазначає директор обласного центру зайнятості.

peredplata