У Чернівцях обговорювали Програму поводження з відходами у м. Чернівцях

16 січня 2019 року о 9.00 годині в малому залі Департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради відбувся Круглий стіл по обговоренню Програми поводження з відходами у м. Чернівцях.

 

На круглому столі були присутні керівники підприємств, управлінських компаній, керівництво Департаменту житлово-комунального господарства, представники депутатського корпусу Чернівецької міської ради, журналісти, громадськість.

Під час круглого столу обговорили загальні проблеми санітарної очистки міста, санітарний стан майданчиків для збору твердих побутових відходів, необхідності збільшення кількості баків для сміття, у тому числі встановлення контейнерів для роздільного сортування твердих побутових відходів, розробку та прийняття програми поводження з твердими побутовими відходами.

Метою програми стане реалізація невідкладних та перспективних заходів щодо збору, видалення, знешкодження, утилізації твердих побутових відходів на основі сучасного вітчизняного та світового досвіду, правової, нормативної, техніко-економічної системи поводження з відходами.

Програма буде спрямована на поліпшення стану благоустрою м. Чернівці, охорони навколишнього природного середовища, санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, створення умов для залучення коштів бюджетів різних рівнів, інвестиційних та кредитних ресурсів, міжнародно-технічної допомоги.

Нагадаємо, згідно рішення Чернівецької міської сесії VII скликання від 25.01.2018 р. № 1108 статутний фонд МКП «Чернівціспецкомунтранс» збільшено на 8 млн.гр. і ці кошти будуть направлені в тому числі на закупівлю контейнерів для роздільного сортування сміття. Перша частина контейнерів для сортування твердих побутових відходів вже закуплена та в цьому році буде встановлена у визначених місцях в Чернівцях.

Круглий стіл проводиться у межах інформаційно-освітнього проекту «Академія сортування сміття», який реалізовується ГО «Буковинська медична громада» за підтримки Всеукраїнської ініціативи “Активна Громада” від Інституту «Республіка» та Національного Демократичного Інституту (NDI

peredplata