Тимошенко переконана, що суддя підлаштовує покази свідків під заздалегідь написаний вирок

Лідер партії \”Батьківщина\”, екс-прем\’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що під час допиту свідків головуючий у справі суддя Родіон Кірєєв намагається підлаштувати їх свідчення під заздалегідь підготовлений вирок.

\”Я хочу сказати, що під залякуванням і Дубина, і Діденко. Під тиском представників режиму їх примусили дати покази, що вони були нібито переконані, що це рішення уряду. Дубину на третьому допиті зламали, щоб він сказав, що я йому сказала, що це є рішення уряду\”, – сказала Юлія Тимошенко сьогодні під час допиту колишнього керівника служби із забезпечення діяльності прем\’єр-міністра Михайла Лівінського.

Зокрема, головуючий у справі суддя Родіон Кірєєв знімає запитання до свідка, пов’язані з встановленням документальних відмінностей між директивами уряду та директивами прем\’єр-міністра, а також інші запитання, спрямовані на встановлені істини у справі. \”Ви, пане суддя, так чутливо реагуєте на всі питання, які мене виправдовують, і так їх жваво і швидко знімаєте, що просто навіть заздрість бере, що ви так оперативно працюєте і так підлаштовуєте допит свідка під вирок, який заздалегідь вам написали в адміністрації Президента\”, – сказала вона.

\”Ви перешкоджаєте встановленню істин у справі і знімаєте питання, які прямо спростовують сфальшовані факти Генеральної прокуратури\”, – резюмувала Юлія Тимошенко.

Допит Михайла Лівінського триває понад чотири години.

Джерело – офіційний сайт Тимошенко

peredplata