Ракетних ударів по містах практично немає, фронт завмер – Арестович

Радник президента України Олексій Арестович повідомив, що ракетних ударів із боку Росії в українські міста практично немає.

Про те, що фронт завмер, Арестович розповів під час брифінгу.

– Фронт практично завмер. Ведуться тактичні дії, бо і російська, і українська сторони не мають сил для реального перелому ситуації на тому чи іншому напрямку. Сторони ведуть тактичні дії, зосереджують резерви та завдають одне одному удари. Але ми завдаємо удари краще, – сказав Олексій.

Він зазначив, що наразі РФ практично не веде ракетних ударів по українських містах та практично не діє російська авіація.

– Повітряні сили України навіть опублікували звіт, згідно з яким вони знищили лише три вертольоти за добу, а їм хотілося б більше… Потрібно розуміти, що російське керівництво обрало шлях роздавити нас силою та збільшити кількість своїх убитих військовослужбовців, кількість яких президент порівняв із заповненим стадіоном ще на 10-20 тис. осіб, – наголосив Арестович.

Радник президента України також повідомив, що у ФСБ розпочалася фаза репресій щодо своїх силовиків.

– ФСБ почало шукати винних, в тому числі в Росгвардії, сотні піддаються перевіркам, їх звинувачують у відмові від ведення бойових дій, у слабкості характеру та боягузтві. Під удар потрапляють навіть генерали та найвище керівництво збройних сил РФ. Один із представників інформаційно-психологічних служб РФ був звинувачений в тому, що погано організовує Херсонську народну республіку, – зазначив Олексій.

Також він наголосив, що моральний дух російської армії буде ще нижчим.

peredplata