Буковинська міліція: Москаль розмінює політичну карту на працівників міліції ВІДЕО + ОФІЦІЙНА ВІДПОВІДЬ МІЛІЦІЇ

Буковинська міліція: Москаль розмінює політичну карту на працівників міліції ВІДЕО + ОФІЦІЙНА ВІДПОВІДЬ МІЛІЦІЇ18 жовтня перший заступник начальника УМВС в Чернівецькій області Петро Продан назвав заяви народного депутата Геннадія Москаля необґрунтованими, такими що не відповідають дійсності і є спробою \”розміняти політичну карту на працівників міліції, які борються зі злочинністю\”.

Петро Продан наголосив, що ніяких міжособистісних стосунків у генералів Миколи Харабари та Геннадія Москаля немає. І заяви Москаля – це неповага до мундиру.

І, за словами пана Петра, молодим оперативникам важко пояснити, чому \”жива легенда карного розшуку за кожної можливості поливає брудом ті всі зусилля, які робляться для зміцнення правопорядку на Буковині\”.

Продан зауважив, що звинувачення міліції в тому, що та відправляє заяви про порушення виборчого законодавства до ОВК, безпідставні. Бо міліція діє в межах своїх повноважень, визначених в тому числі закону про вибори, за який голосував Москаль в тому числі. І всі заяви буковинська міліція реєструє.

ОФІЦІЙНА ВІДПОВІДЬ УМВС В ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ


Міліція Буковини спростувала звинувачення Геннадія Москаля та запевнила про готовність до виборів

Вчора в залі колегії УМВС відбулась прес-конференція керівництва Буковинської міліції. Із представниками мас-медіа спілкувалися перший заступник начальника УМВС України в Чернівецькій області полковник міліції Петро Продан та заступник начальника УМВС – начальник громадської безпеки полковник міліції Ярослав Козак.

На початку прес-конференції Петро Продан спростував всі звинувачення на адресу Буковинської міліції, які були озвучені 17 жовтня під час зустрічі народного депутата України Москаля Г.Г. із журналістами.

Зокрема, на своєму брифінгу народний депутат звинуватив міліцію в неналежному документуванні та розгляді фактів порушення виборчого законодавства, а також у тому, що начальник УМВС працює за вказівками керівника обласної державної адміністрації Чернівецької області.

– Кожна заява, яка надходить до міліції реєструється, ретельно перевіряється та приймається рішення відповідно до чинного законодавства – ствердив Петро Дмитрович. – Жодних вказівок чи наказів, які б суперечили нормам законодавства України до УМВС області не надходили і надходити не можуть. Міліція діє в межах своїх повноважень визначеними Законом України «Про міліцію» та у своїй діяльності керується чинним законодавством і наказами МВС України – продовжив перший заступник начальника УМВС.

Крім цього, Петро Продан зауважив, що міліція – це державний озброєний орган виконавчої влади, який захищає життя, здоров\’я, права і свободи громадян від протиправних посягань, а не «загін» окремої політичної партії.

Під час спростування цих фактів, Петро Дмитрович також нагадав присутнім, про попередні спроби Геннадія Геннадійовича скомпрометувати та спаплюжити роботу Буковинської міліції. Його публічними заявами було поставлено під сумнів оперативну майстерність міліціонерів при затримані озброєного злочинного угрупування в Новоселицькому районні, звинувачено правоохоронців у «кришуванні» контрабанди на митниці та інших протиправних діях і бездіяльності працівників міліції.

– Жодні його звинувачення на адресу міліції краю не знайшли свого підтвердження. І це дає підстави вважати ці заяви цілеспрямованим, некомпетентним, недостовірним інформуванням населення Буковини про діяльність міліції в плані забезпечення правопорядку та боротьби зі злочинністю – зазначив Петро Продан під час свого виступу.

Також, перший заступник начальника УМВС запропонував представникам ЗМІ разом виїжджати зі слідчо-оперативною групою міліції та гласно проводити перевірки по заявах, які мають політичний характер.

Окрему увагу керівництвом відомства було звернуто на загальні результати діяльності підрозділів міліції Буковини протягом дев’яти місяців поточного року. Зокрема відмічено позитивну динаміку зменшення злочинності на теренах області.

Про забезпечення громадського порядку та безпеки громадян під час виборчого процесу журналістам розповів Заступник начальника УМВС – начальник громадської безпеки УМВС Ярослав Козак.

– На території області утворені 4 виборчі округи, які розділені на 560 виборчих дільниць. Для забезпечення охорони громадського порядку 28 жовтня на виборчих дільницях буде задіяно 1120 працівників міліції, тобто на кожній дільниці будуть нести службу по два працівника міліції. Діятимуть мобільні групи для оперативного реагування на вчинення правопорушень. Крім цього, буде забезпечено посилене патрулювання вулиць міста та населених пунктів області. На період виборів в райвідділах міліції створені посилені слідчо-оперативні групи. Всього, для забезпечення виборчого процесу планується залучити 1800 працівників міліції – повідомив Ярослав Козак.

Також Ярослав Олексійович повідомив, що на 507 виборчих дільницях вже встановлені апаратні комплекси (камери відеоспостереження), всі вони протестовані і готові до роботи.

– На сьогоднішній день майже всі виборчі дільниці готові до проведення виборів. Правоохоронцями комісійно з представниками місцевих органів влади, УМНС області та інших інстанцій було здійснено обстеження кожної дільниці. За результатами обстеження складені акти та надані рекомендації для усунення виявлених недоліків – розповів Ярослав Козак.

З початку передвиборчої компанії до УМВС області надійшло 79 звернень громадян про порушення передвиборчого законодавства. Здебільшого повідомлення стосувалися проведення незаконної агітації, виготовлення друкованих матеріалів з порушенням діючих вимог, тощо. По всім зверненням ретельно проводяться перевірки та приймаються рішення відповідно до чинного законодавства.

Наприкінці зустрічі Ярослав Козак запевнив, що міліція Буковини готова забезпечити громадський порядок та безпеку громадян під час виборчого процесу на належному рівні.

Сектор зв’язків із громадськістю
УМВС України в Чернівецькій області

Світлина з сайту УМВС в Чернівецькій області

peredplata