З НУ-НС вигнали Омельченка, Жванію, Каськіва та інших \”тушок\”

Фракція блоку \”Наша Україна – Народна Самооборона\” у Верховній раді виключила зі свого складу тих депутатів, які співпрацюють із парламентською більшістю.

Як повідомив депутат від НУ-НС Анатолій Гриценко, відповідне рішення було прийнято на засіданні фракції у вівторок, 6 серпня.

\”Ухвалено рішення про виключення зі складу фракції: по-перше, 5 осіб, які залишалися в складі фракції і голосували ще за харківські угоди, це (Давид) Жванія, (Сергій) Василенко, (Володимир) Поляченко, (Олександр) Омельченко та (Ігор) Палиця\”, – зазначив він.

\”Крім цього, виключено (Владислава) Каськіва, який пішов у виконавчу владу, а свою картку для голосування передав більшості. А також виключено всіх тих, хто написав заяви і увійшли спочатку до коаліцію, а зараз у більшість\”, – сказав Гриценко.

З його слів, за таке рішення проголосували 34 депутати (усього до фракції входять 67). Питання про зміну керівництва фракції не розглядали.

При цьому Гриценко не зміг назвати точну кількість парламентаріїв, виключених із фракції. Раніше повідомлялося, що до \”чорного списку\” увійшли прізвища 18 депутатів.

Водночас нардеп Володимир Ар\’єв повідомив, що із фракції виключили тільки підписантів коаліції з ПР, тих, хто голосував за ратифікацію харківської угоди, і тих, хто має посаду у владі.

На запитання, чи виключили із фракції Геннадія Москаля, Ар\’єв відповів: \”Москаль не підпадає під критерії. Та й навіщо?\”
Джерело

peredplata