Іван Ринжук. Звільнений. Про свободу і зраду

Іван Ринжук. Звільнений. Про свободу і зрадуНапередодні Великодня звільнили з СІЗО під грошову заставу екс-директора Калинівського ринку Івана Ринжука. Його тримали у в’язниці 2 роки і 14 днів. Вже на волі, зайшовши до редакції газети «Час», Іван Ринжук сказав, що раніше він віддав два роки свого життя спочилій у Бозі імперії. Це була служба у лавах радянської армії. А тепер Ринжук не розуміє, за що він карається.

Прикро вчорашньому в’язню і те, що не всі друзі витримали життєвий іспит на порядність. Часто його продавали. Часом і за шмат гнилого зельцу. Шкода, що це робили ті, хто на волі раніше набивався у товариші до нього, підлещувався і підхвалював директора ринку. Вони виявились слабкими і немічними духовно. Сам Іван Ринжук у СІЗО чимало витримав, але не поступився принципами, не зламався і нікого не продав.

Великодні свята Іван проведе у колі друзів та рідних:

— Я б хотів привітати з Великоднем усіх буковинців, усіх працівників та відвідувачів Калинівського ринку, де і з ким працював багато років, — сказав Іван Ринжук. – Нехай всі негаразди залишаться у вчорашньому дні. А завтра нас чекає тільки добро і порядність. Там я багато передумав і зрозумів, що найсильніші люди на світі — це ті, хто вміє і може прощати. У ці великі святі дні я прошу прощення у Бога та людей і сам прощаю тим, хто до мене був несправедливим, упередженим. І тим, хто виявився слабким перед ударом долі. Не витримав, схибив, продав. Нехай їм Бог простить. Щасливих усім Великодніх свят!

peredplata