Тимошенко не виправдають – екс-генпрокурор

Суд не ухвалить виправдальний вирок в \”газовій\” справі екс-прем\’єра Юлії Тимошенко.

Про це заявив екс-генпрокурор Святослав Піскун в ефірі програми \”Сьогодні про головне\” з Мустафою Найємом на телеканалі ТВі.

\”Є деякі похибки і розслідуванні кримінальних справ, які сьогодні ведуться, і в розгляді в суді… Похибки, і не буває без похибок, але питання в юристів сьогодні: ця похибка, чи вплинула вона на об’єктивний розгляд і доведення винуватості по даній кримінальній справі\”, – сказав він.

\”Сьогодні я не бачу похибок, які б вплинули на об’єктивність розгляду справ. Не бачу. Єдине, на що б я якось звернув увагу, це на те, що адвокати весь час заявляють клопотання про те, що їм не вистачає часу ознайомитись з матеріалами кримінальної справи, і обвинувачена підсудна теж каже про це\”, – вважає екс-генпрокурор.

\”Мені здається, що це на розгляд судді. Суддя, який веде процес, має сам визначитись: вистачає в них для цього часу чи ні\”, – заявив Піскун.

При цьому він додав, що іноді важко визначити, скільки потрібно часу.

\”Справа Тимошенко має один епізод. Вона не представляє якоїсь складності юридичної\”, – заявив екс-генпрокурор.

Відповідаючи на питання, чи важко владі буде визнати, що Тимошенко невинна, він заявив: \”Мені здається, що навпаки: тяжко сказати, що винна, коли вона не винна\”.

\”З того, що я бачу, чую, аналізуючи докази, які я отримую з інтернету і телебачення, мені здається, що виправдального вироку не буде\”, – зазначив Піскун.
Джерело

peredplata