Трудові подвиги депутатів-буковинців у парламенті

Трудові подвиги депутатів-буковинців у парламентіВже минуло більше півроку, як цілий ешелон буковинців засів у будівлі по вулиці Грушевського в Києві. Тобто в парламенті. За цей проміжок часу обранці народні займались доволі різноманітною діяльністю: хто блокував трибуну, хто бив жінку, а хто викривав шпигунів.

Зважаючи ж на те, що робота парламентаря полягає все-таки у законотворчості, в допомозі та захисті інтересів своїх виборців тощо, ми вирішили поцікавитись, наскільки результативною є праця наших депутатів – вихідців із Буковини. Дані, що відображають діяльність нардепів, починаючи з 12 грудня 2012 року по 14 травня року теперішнього (депутатські запити, законопроекти та виступи), ми взяли з офі-ційного сайту верховної ради України. Нагадаємо, що у депутатів є ще можливість надсилати депутатські звернення. Але вони не потрапляють в офіційну статистику.

Зауважимо, що згідно з закону «Про статус народних депутатів», депутати окрім інших мають право законодавчої ініціативи, яке
реалізується у формі внесення до верховної ради законопроекту, проекту постанови або іншої законодавчої пропозиції. Також депутат має право писати депутатські звернення (викладені в письмовій формі пропозиції, звернені до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, керівників підприємств, установ і організацій, об\’єднань громадян здійснити певні дії, дати офіційне роз\’яснення чи викласти позицію з питань, віднесених до їх компетенції) і депутатські запити (вимоги, які заявляється на сесії верховної ради до президента, до органів ради, до кабміну, до керівників інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також до керівників підприємств, установ і організацій, розташованих на території України, незалежно від їх підпорядкування і форм власності, дати офіційну відповідь з питань, віднесених до їх компетенції).

Розпочнемо наш огляд з обранців за мажоритарними округами. Нагадаємо, їх маємо чотири. Це – Микола Федорук за 201-им округом (Чернівці і частина Садгори), Олександр Фищук за 202-м округом (Вижницький, Кіцманський, Путильський, частина Сторожинецького районів), Геннадій Федоряк за 203-м округом (частина Садгірського, Гер-цаївський, Глибоцький, Новоселицький та частина Сторожинецького районів), Артем Семенюк за 204-м округом (Новодністровськ, Хотинський, Застав-нівський, Сокирянський, Кельменецький райони). Запам’ятайте цю інформацію, буковинці. І йдіть до вказаних депутатів зі своїми проблемами, аби вони їх вирішували.
Почнемо з Миколи Федорука.

Федоруковий зуб на Михайлішина

Трудові подвиги депутатів-буковинців у парламентіКонтактні дані (Київ):
Тел: (044) 255-28-30
Тел: (044) 255-36-68 (приймальня)
Ел. пошта: Fedoruk.Mykola@rada.gov.ua

В Чернівцях у депутата працює громадська приймальня, розміщена по вул. Чапаєва, 43. Графік прийому громадян: понеділок – з 10:00 до 13:00, четвер – з 15:00 до 19:00, перша і третя субота місяця – з 10:00 до 12:30.

Народний депутат Микола Федорук є членом комітету ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, членом міжпарламентської асамблеї, Сейму Литовської Республіки та Сейму і Сенату Республіки Польща, членом груп з міжпарламентських зв’язків з Кубою та Бразилією.

За вказаний період він підготував 4 депутатські запити, що стосувались порушення закону «Про статус народного депутата України» секретарем Чернівецької міської ради Віталієм Михайлішиним (ненадання приміщення для облаштування громадської приймальні), а також щодо недопущення скорочення мережі протитуберкульозних закладів в Україні.

Микола Федорук подав чотири проекти законів, постанов (про відхилення проекту закону про відкликання народного депутата Сергія Міщенка, про призначення позачергових виборів Чернівецького міського голови, про відтермінування заборони на відведення земельних ділянок, про внесення змін щодо обліку та технічної інвентаризації. Жодний з цих проектів поки не проголосований.
Виступив у парламенті за цей період народний депутат тільки один раз, 21 березня, з місця.

Депутат Фищук за Кіцмань

Трудові подвиги депутатів-буковинців у парламентіКонтактні дані:
Тел: (044) 255-43-91
Факс: (044) 255-46-69
Ел. пошта: Fyshchuk.Oleksandr@rada.gov.ua

На Буковині у нардепа діє кілька громадських приймалень: у Сторожинці (прийом людей кожного другого та четвертого понеділка з 9:00 до 17:00 у приміщенні районної ради (4 поверх, кабінет № 47 – кімната депутата), в Кіцмані (кожного першого та третього понеділка з 9:00 до 17:00 у кімнаті депутата, розміщеній у приміщенні районної ради на 3-му поверсі), у Вижниці (кожного понеділка з 9:00 до 18:00 (районна рада, кабінет № 17, кімната депутата, кожної середи з 9:00 до 18:00 в офісі «Фронту Змін», розташованому за адресою вул. Українська, 87, приміщення міжрайбази, 2 поверх), в Путилі (кожного вівторока з 9:00 до 16:00 (районна рада, кімната депутата).

Олександр Фищук є членом Комітету ради з питань бюджету.

За грудень-травень депутат підготував 2 депутатські запити щодо припинення незаконного обігу фальсифікованих та неякісних препаратів на ринку лікарських засобів України. Він також підготував разом з кіцманським міським головою один проект постанови про відзначення 600-річчя заснування міста Кіцмань Чернівецької області. На ознайомлення проект пішов ще у березні, але до цього часу в парламенті не розглядався. Нагадаємо, 6 липня 2013 року виповнюється 600 років з часу першої історичної згадки про місто Кіцмань.
У парламенті за цей час нардеп не виступав жодного разу.

Газ від Федоряка

Трудові подвиги депутатів-буковинців у парламентіКонтактні дані:
Тел: (044) 255-41-43
Факс: (044) 255-49-70
Ел. пошта: Fedoriak.Hennadii@rada.gov.ua

На жаль, дізнатися про розташування та час роботи громадських приймалень народного депутата Геннадія Федоряка нам не вдалося. Коли ми зателефонували задля отримання зазначеної інформації до офісу партії регіонів у Чернівецькій області, по той бік дроту спершу прискіпливо допитувались, хто ми, і почувши у відповідь, що ми є виборцями і просто хочемо знати, де знайти приймальні, в офісі партії взяли наші контактні дані та пообіцяли протягом робочого дня з нами зв’язатися. Та не зробили цього й по сьогодні, отож жодної інформації із зазначеного питання від партії регіонів ми так і не отримали (на відміну від партії «Фронт Змін», звідки одразу ж повідомили запитуване, навіть не питаючи, хто ми такі). Тому, думається, виборцям Геннадія Федоряка, а також Артема Семенюка варто звертатись до офісу партії (м.Чернівці, вул. Міцкевича, 5, телефон 57 27 28).

Геннадій Федоряк є членом Комітету ради з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності (якою, зокрема, нам було відмовлено у притягненні до відповідальності комуністів за паплюження пам’яті жертв Голодомору), членом групи з міжпарламентських зв’язків з Італією та Польщею.

Депутат підготував 5 запитів до різних інстанцій щодо необхідності розгляду колективного звернення жителів села Ропча Сторожинецького району Чернівецької області з приводу газифікації села.
Народний обранець подав два законопроекти щодо абонентських поштових скриньок, а також про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії (8 травня надані для ознайомлення). Окрім того, Геннадій Федоряк запропонував 2 поправки до Кримінального кодексу України.
У парламенті цей регіонал жодного разу також не виступав.

Майже нуль

Трудові подвиги депутатів-буковинців у парламентіКонтактні дані:
Тел: (044) 255-44-05
Ел. пошта: Semeniuk.Artem@rada.gov.ua

Член Комітету з питань соціальної політики та праці, член груп з міжпарламентських зв’язків з Польщею, Росією, Молдовою народний депутат Артем Семенюк упродовж останніх місяців особливо не напружувався. Нуль депутатських запитів, нуль депутатських виступів. Був би повний нуль, якби не поданий у квітні законопроект щодо звільнення власників транспортних засобів від грошових зборів, призначених прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу.

Такі от «працьовиті» наші депутати. Як бачимо, мажоритарники не особливо законотворять для Чернівецької області. Та й запитів, які стосуються буковинського краю, ними зроблено обмаль.

Хочеться вірити, що за півроку (якщо не розженуть до того часу парламент) картина зміниться. І ми зможемо побачити десятки, сотні розроблених та поданих законопроектів, постанов, запитів, що стосуються нашої області, мешканці якої цих чотирьох чоловіків відправили до Києва захищати наші інтереси.

Надія Вірна

Світлини з офіційного сайту ВРУ

peredplata