Блокада Києва: міліція не дає опозиції дістатися столиці

Блокада Києва: міліція не дає опозиції дістатися столиціГолова прес-служби Донецької обласної організації ВО \”Свобода\” Дмитро Чернявський на своїй сторінці у Faсebook повідомив, що учора пізно ввечері \”на зупинці Волноваха, з поїзда \”Маріуполь-Київ\”, співробітники міліції в штатському викинули з потяга активістку Фронту змін Ліду Сєргєєву, що їхала до Київа на акцію \”Вставай, Україно!\”. Вона відмовилася виходити з потяга, коли він вже відходив зі станції, як цього вимагали \”правоохоронці\”, при цьому навіть не пояснюючи причин. У дівчини пробита голова та можливо зламані ребра\”. Після цього її забрала \”швидка\”.

Пізніше дівчина розповіла, що \”по потягу ходили міліціонери та перевіряли документи. У них на руках був рукописний список з прізвищами усіх активістів, що їхали до Києва\”. Потім в Волновасі міліціонери озвучили її прізвище і наказали вийти із потягу. Дівчина побачила, що потяг починає їхати і відмовилася виходити. Тоді її просто схопили за руки і викинули із вагону.

Також пізно ввечері 17 травня членам \”Свободи\” у Слов\’янську привезли повістки з міліції. Завтра на допити викликають керівника Слов\’янської \”Свободи\” Сергія Лілєєва та партійця Віталія Киркач-Антоненка.

А ось голову донецької \”Свободи\” Ігоря Славгородського, що їде в поїзді на акцію \”Вставай, Україна!\” у Києві, затримали співробітники міліції. Мовляв, шукали вибухівку. Дивилися документи та проводили обшук. Вибухівки не знайшли.

Джерело та світлина ТСН

peredplata