Проблема буковинської вищої освіти – підтримка не тих політиків

Проблема буковинської вищої освіти - підтримка не тих політиківПерший заступник міністра освіти і науки України Євген Миколайович Суліма, перебуваючи на Буковині, натякнув на те, що причиною ненадання субвенцій Чернівецькому національному університету є те, що вони проголосували на виборах не за того мажоритарного кандидата. Нагадаємо, на парламентських виборах виграв кандидат від опозиції Микола Федорук. Кандидат від партії влади Віталій Михайлішин, довіреною особою котрого був ректор ЧНУ Степан Мельничук, з тріском програв вибори.

Про такі заяви заступника міністра писали учасники міжнародної конференції.

Зокрема, Тарас Прокоп на своїй сторінці в мережі Фейсбук написав наступне:

Мали сьогодні \”честь\” зустрітися з першим заступником міністра освіти і науки України Сулімою Євгеном Миколайовичем. На початку нам повідомили, що Євген Миколайович готовий до дискусії і радий буде вислухати пропозиції студентів та викладачів ЧНУ щодо шляхів покращення ситуації з вищою освітою в Україні, але вся дискусія звелася до популяризації законопроекту \”Про вищу освіту\” Ківалова (це прізвище він намагався уникати…) та цькування законопроекту опозиції та Згуровського.

На всі пропозиції і запитання щодо ситуації з внз в Україні він відповідав просто, що все залежить від вас самих… І справді, після цієї зустрічі ще більше переконався в тому, що в наш час від влади не варто нічого чекати. Є приклади Могилянки, Острозької академії та Український католицький університет UCuniversity ректори яких не чекають на подачки влади, а своїми силами щось роблять. Хоча коли я привів УКУ, як позитивний приклад можливої системи фандрайзингу університетів, заступник міністра сказав, що цей університет \”є чимось з Марсу\”.

Ось так от, нормальні університети не можуть бути українськими, а як є щось, що функціонує нормально, то воно є інороднім, бо в нас нічого не може функціонувати нормально…

І ще цікава теза: УКУ фінансується з-за кордону, а значить це комусь вигідно…

Та це не все, цьому чиновнику ще й вистачило нахабності натякнути на те, що причиною ненадання субвенцій нашому університету є те, що ми проголосували на виборах не за того мажоритарного кандидата!!!!

Дуже багато перспектив в української освіти з такими чиновниками….

peredplata