Москаль порадив Папієву почитати \”Політекономію\” Сміта

Москаль порадив Папієву почитати "Політекономію" СмітаГеннадій Москаль переконаний, що голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв не є господарем в області. Зокрема, відповідаючи на запитання читачів, чи є Папієв господарем в області, він відповів, що \”будь-який бізнесмен знає, що щоб бути господарем, треба мати 51% акцій. Чи контролює сьогодні обладміністрація і облрада область? Ні – її контролює Київ. Область заробляє 25% від мінімальних потреб, решту дає Київ\”.

монах з Банчен написав(ла):
А не наш батюшка Жар смотрящий над Папієвом?. Кажуть,що він з Януковичем в одній тюрмі сиділи. Не знаю чи разом чи урізні роки. Що Вам, генералу міліції, заступнику голови СБУ про це відомо?

Папієв з Галицем хотіли змістити голову облради Гайнічеру. Кажуть, що Жар не дозволив. Що скажите?

ГЕННАДІЙ МОСКАЛЬ

Ну що я можу сказати монаху? Він може ставити питання тільки з благословення владики. Я не втручаюся в церковне життя, і не дуже хотів би, щоб церква втручалася в діяльність чернівецької влади.

Але всім іншим щодо Папієва відповім, чи є Папієв господарем в області. Будь-який бізнесмен знає, що щоб бути господарем, треба мати 51% акцій.

Чи контролює сьогодні обладміністрація і облрада область? Ні – її контролює Київ. Область заробляє 25% від мінімальних потреб, решту дає Київ.

Давайте візьмемо елементарну статистику. На 1 березня 2013 року чисельність населення в області складає 904 тис. Із них кількість пенсіонерів, що отримують пенсію з Пенсійного фонду складає 231.123 особи. Якщо в області 704 тис виборців, то працездатних громадян – 472.877. За найбільш скоромними підрахунками, 200 тисяч з них знаходяться на заробітках, таким чином кількість працездатних – 272.877 осіб. Від цього треба відняти 40.327 інвалідів 2 і 3 групи, залишиться 232.550 чоловік.

Але і це ще не все – цифр, скільки серед них студентів – жителів Чернівецької області нема, але це не менше 30 тис. Таким чином реальна кількість працездатного населення складає не більше 200 тис. чоловік. Як при такій кількості пенсіонерів, інвалідів і студентів і при такій низькій кількості працездатних громадян область може жити?

Ідемо далі. Згідно з Єдиним державним реєстром підприємств і організацій, в області нараховується 947 фермерських господарств, 3473 приватних і 98 державних підприємств. В той же час в області 500 осередків політичних партій, 1256 осередків громадських організацій, 860 релігійних осередків, 551 осередків об’єднань профспілок.

Мабуть, Папієву треба почитати «Політекономію» Адама Сміта і вивчити, що таке базис, а що – надбудова. У нас тільки різноманітних осередків набагато більше за тих, хто займається економічною діяльністю! Це – шлях в нікуди.

Світлина з сайту ОДА.

peredplata