Росія тренує добровольців для громадянської війни в Україні

Росія тренує добровольців для громадянської війни в УкраїніЩо за… ?! На днях біля Пензи (Росія) відбулися ігрища страйкболістів. Це була б рядова подія, та гра за мотивами книги Гліба Боброва «Епоха мертвонароджених» присвячена гіпотетичній громадянській війні в Україні, в якій беруть участь російські добровольці.

За сценарієм, Україну розколюють на дві частини – Центральну Українську Республіку і Конфедерацію Незалежних Республік, яка складається з Донбасу, Криму та Східної Малоросії. Далі під гаслом «забезпечення розвитку демократичних процесів» Євросоюз і НАТО вводять в Україну війська. Росія прямої участі у війні не бере, але її громадяни в якості добровольців встрягають у конфлікт.

А ось і коментар організатора провокації Сергія Нечая. «Перемогла східна Україна. Ми плануємо робити серійні ігри на основі цієї ж книги. Я вважаю, що описані події цілком можуть відбутися насправді», – пащекує він.

Узагалі-то, ця історія – не дивина. Угро-фінам аби дай у когось постріляти, когось завоювати – за це їх і «поважають» в усьому світі. В мертвий сезон, як зараз, вони сублімують патологічні імпульси в спосіб, запропонований фахівцями ФСБ. У російських спецслужб, як завжди, мультицільові наміри. В даному випадку вони не лише «виховують» молодь, а й запускають пробні кульки – як зреагує українська сторона.

А та, схоже, мишей не ловить. У МЗС від офіційного виступу із цього приводу утрималися. І лише політолог Кость Бондаренко сором’язливо мовив, що гра «навряд чи сприяє взаєморозумінню між народами». Тут пригадується нещасний Ургант, якого патріоти ледь не розірвали за невинний жарт. Але ж то сам Ургант! А на якихось безіменних стайкболістах – що за піар?

До речі, про страйкболістів. Якось один такий маніяк з гордістю розповів авторові статті, що він грав з людиною, яка потім користала свої навички в гарячій точці. Еге ж, покидьки є скрізь, та щось не пригадується, щоби в Україні хоча б віртуально розколювали Росію і готували найманців для участі в конфлікті.

Та це можна виправити. «ПіК» пропонує «Свободі» дати своїй молодіжці квест провести подібну гру за сценарієм, коли, скажімо, в Росії починається третя чеченська війна. Подивимося-послухаємо, яке виття піднімуть східні «брати». Воно, безперечно, нас усіх розвеселить.

Джерело

peredplata