Вибухи у торговому центрі у Кременчуці: що відомо і скільки загиблих

Рятувальники продовжують розбирати завали у ТРЦ “Амстор” у Кременчуці, який сьогодні потрапив під обстріл. Наразі відомо про 13 загиблих.

Водночас у міністр МВС Денис Монастирський, який прибув на місце трагедії, зазначив, що про остаточне число загиблих людей говорити зарано.

Приблизно о 17.00 окупанти вдарили ракетами по торговельному центру, де було понад тисячу цивільних.

Командування повітряних сил ЗСУ повідомило, що торговий центр у місті Кременчук був обстріляний двома ракетами Х-22, випущених із рашистських дальніх бомбардувальників Ту-22М3. Літаки злетіли з аеродрому Шайковка, а пуски здійснювались з Курської області. 2 ракети були випущені в ТРЦ, одна влучила в “ціль”, інша — у стадіон поруч.

Торговельний центр повністю знищений після ракетного удару.

Біля ТРЦ люди в сльозах шукали своїх близьких, які під час ракетного удару перебували всередині торгового центру. В Офісі Генпрокурора повідомили, що у Кременчуці подали понад 40 заяв про безвісти зниклих рідних.

На даний час відомо про 13 загиблих, тіла яких дістали з-під завалів. За медичною допомогою звернулося 59 осіб, майже половина у тяжкому стані, 1 людина від отриманих травм померла в лікарні.

У вечірньому зверненні Володимир Зеленський повідомив, що удар по ТРЦ – це не прорахунок, а спрямована атака Росії по цивільних. Президент зазначив, що багатьох людей вивели з ТРЦ у Кременчуці, коли лунав сигнал повітряної тривоги, але постраждалих чимало. Кількість жертв може бути дуже великою. Рятувальна операція триває.

peredplata