На Буковині припинено діяльність «підпільного» цеху з виробництва горілки

Нещодавно працівниками оперативного підрозділу ГУ Міндоходів у Чернівецькій області спільно з працівниками СБУ у Чернівецькій області та за участю УДАІ УМВС в Чернівецькій області було виявлено та припинено незаконну діяльність «підпільного цеху» по виробництву фальсифікованих ЛГВ та перекрито один з каналів збуту фальсифікованих ЛГВ.

Так в нічний час, на одній із вулиць міста нарядом дорожньо – патрульної служби було зупинено мікроавтобус «Мерседес-Бенц» під керуванням жителя міста. Оглянувши транспортний засіб, було виявлено та в подальшому вилучено 670 марок акцизного податку з ознаками фальсифікації, 600 пляшок горілчаних виробів в асортименті («Пшенична», «Медоф») різних виробників, в багажному відділенні мікроавтобуса також виявили понад 300 металевих кришок жовтого кольору, станок для закорковування пляшок, фільтри для очистки води та спиртометр.

В ході проведення подальших заходів було встановлено, що виявлена продукція вироблялась та зберігалась в одному з орендованих ділками приміщень у Садгірському районі. Під час огляду в гаражному приміщенні було виявлено «підпільний» цех по виробництву фальсифікованих ЛГВ. Згодом вилучено станок для запаковування ЛГВ в картонну тару та поліетиленову стрічку,550 літріврідини з різким запахом спирту, понад 300 марок акцизного податку з ознаками фальсифікації, 200 піддонів для пакування тари, 400 етикеток з надписом «Пшенична хвиля», клей, степлери, 4 рулони пакувальної плівки. Все це говорить про великі розмахи та серйозні наміри ділків на виробництво фальсифікату. Дані лікеро-горілчані вироби, сировина, фурнітура та знаряддя для їх виробництва вилучено для проведення подальшої перевірки, орієнтована вартість вилученого складає 150 000 грн. По даному факту внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочате кримінальне провадження за ч.1та ч.2 ст.204 КК України.

Важливість даного виявленого злочинного епізоду, полягає не тільки у вартості вилученого, але і в тому, що перекрито один із каналів нелегального виробництва фальсифікованих ЛГВ, які вже не потраплять в роздрібну торгівлю.

Про це повідомляють в ГУ Міндоходів у Чернівецькій області.

peredplata