У Чернівцях вартість проїзду в тролейбусах можуть підвищити до 10 гривень

У Чернівцях тролейбусне управління подало розрахунки для підвищення вартості проїзду в тролейбусах. Згідно з ними, економічно обґрунтованим є тариф у 12 гривень. Планується, що пасажири сплачуватимуть 10 гривень, решту відшкодовуватимуть з міського бюджету.

Про це у коментарі Суспільному повідомив виконувач обов’язків начальника тролейбусного управління Петро Лисак.

У вересні виконавчий комітет має затвердити новий тариф на проїзд. У ЧТУ очікують, що вартість проїзду зросте з 1 жовтня. У разі затвердження, школярі сплачуватимуть 5 гривень, студенти – 7.

За словами Лисака, основними причинами зміни тарифу є зростання вартості електроенергії та витрат на зарплату для працівників.

Новий тариф для тролейбусів можуть поширити на автобусні маршрути, які обслуговує ЧТУ, розповів Лисак. У разі ухвалення такого рішення, в автобусах за маршрутами №8, 9 та 15 пасажири сплачуватимуть також 10 гривень за поїздку.

Що відомо

  • Востаннє вартість проїзду в тролейбусах Чернівців підвищували у березні 2020 року – до п’яти гривень. Учні сплачують одну гривню, студенти – три. У разі оплати картою чи смартфоном ціна поїздки складає чотири гривні.
  • У серпні 2022 року заступник міського голови Ігор Крохмаль на пресконференції сказав, що вартість проїзду в тролейбусах планують підвищити до восьми гривень. У серпні проводили консультації в онлайн-формі.
  • З 15 серпня 2022 року вартість проїзду в чернівецьких маршрутках підвищили до 14 гривень. Основними причинами підвищення тарифу є здорожчання вартості палива та запчастин, а також збільшення витрат на зарплати працівникам.
  • https://suspilne.media/278365-u-cernivcah-vartist-proizdu-v-trolejbusah-mozut-pidvisiti-do-10-griven/

peredplata