Тушки отримують по 10 мільйонів доларів

Тушки отримують по 10 мільйонів доларівВиникнення \”тушок\” та інших конфліктних ситуацій всередині \”Батьківщини\” напередодні з’їзду – не випадковість. У такий спосіб влада намагається технологічно, з одного боку, відвести удар, а з іншого – завадити створенню єдиної потужної опозиційної партії Тимошенко. Хабарі за перехід до більшості не маленькі – до 10 млн доларів.

Таку думку висловив політолог Тарас Березовець, коментуючи конфлікти всередині фракції \”Батьківщина\” та з\’їзд партії, який має відбутися цього тижня.

\”Поява перебіжчиків у складі \”Батьківщини\” планувалася і раніше. Але те, що вона сталася саме зараз, – це прямий наслідок того, що Яценюк поспішає злити свою партію з партією Тимошенко. Тому Яценюк сьогодні став головним об\’єктом нападів\”, – зауважив Березовець.

Він наголосив, що Тимошенко, якщо не зможе взяти участь у кампанії, фактично делегуватиме, передасть голоси своїх прихильників Арсенію Яценюку. Саме тому так активізувався процес тушкування найбільшої опозиційної фракції.

Він зауважив, що оскільки Тимошенко зараз фізично не може напряму керувати процесами в партії, то вона цю функцію передала Яценюку, який, в разі її звільнення, поступиться місцем екс-прем\’єру.

Крім того, Березовець не виключає, що Тимошенко так само може вплинути і на те, щоби на з\’їзді партії Яценюка обрали головою Політради.

\”Їй достатньо звернутися до своїх однопартійців з проханням підтримати Яценюка. І це буде сигналом, – переконаний експерт. – Проблема в тому, що зараз багато недостойних людей всередині \”Батьківщини\”. Вони апелюють до Тимошенко. Але голосу самої Тимошенко не чутно. Однак тільки вона має право заявляти, кого варто підтримувати, і як має в цій ситуації діяти партії, яку вона створила\”.

Як повідомляв ZAXID.NET, 6 червня голова Верховної Ради України Володимир Рибак оголосив про вихід із фракції «Батьківщина» народних депутатів Володимира Купчака (обраний в окрузі №84 в Івано-Франківській області) та В’ячеслава Кутового (обраний в окрузі №95 у Київській області). Увечері 6 червня позафракційний депутат Сергій Міщенко написав, що «після виходу з Батьківщини «тушок», які потрапили до парламенту за квотою «Фронту змін» в парламенті повинна бути створена фракція Юлії Тимошенко.

Додамо, на виїзному засіданні Верховної Ради 2 квітня спікер Володимир Рибак зачитав заяву про вихід з фракції ВО «Батьківщини» 4 депутатів: Олег Канівця, Віталія Немилостивого, Романа Стаднійчука і Ігоря Скоросари. Олег Канівець пояснив свій вихід із фракції ВО «Батьківщина» цькуванням.

Голова фракції «Батьківщина» у Раді Арсеній Яценюк заявив, що за вихід з фракції «Батьківщина» в парламенті дають $5 млн і $100 тис. на щомісячне утримання.

Заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов прогнозує, що «Батьківщину» можуть залишити ще 20-25 народних депутатів.

Джерело Gazeta.ua

peredplata