Папієв – другий в Україні серед керівників регіонів за версією «Коментарі»

Папієв – другий в Україні серед керівників регіонів за версією «Коментарі»Тижневик «Коментарі» у числі 22 від 7 червня повідомляє, що четвертий рік поспіль проводять порівняльний аналіз розвитку регіонів за двадцятьма критеріями, ґрунтуючись на даних офіційної статистики. Цьогоріч за підсумками першого кварталу до трійки лідерів увійшли: Вінничина, Буковина і Волинь, які відповідно очолюють Іван Мовчан, Михайло Папієв і Борис Клімчук.

А в трійці аутсайдерів опинилися Донецька, Луганська і Дніпропетровська області, керовані Андрієм Шишацьким, Володимиром Пристюком і Дмитром Колєсніковим. Як зазначає видання, рівно на 10 балів відстав від свого вінницького колеги голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв (72,5 бала – друге місце). В активі Михайла Папієва: найнижчий рівень середньомісячної заборгованості по зарплаті (1,37 грн. на одного працівника в першому кварталі, тоді як в середньому в Україні – 101,06 грн.), друге місце серед регіонів із найнижчою щільністю шкідливих викидів в атмосферу, третє – серед регіонів із найнижчим рівнем середньомісячної заборгованості населення з оплати ЖКП і місцевих бюджетів по субсидіях на ЖКП (на одного жителя), п’яте місце – серед регіонів із найменшим зниженням чисельності штатних працівників (порівняно з першим кварталом минулого року). Крім того, на Буковині непогані демографічні показники: п’яте місце зверху за рівнем народжуваності, четверте місце знизу за рівнем смертності і третє місце знизу за рівнем смертності дітей віком до 1 року. У шістці аутсайдерів область опинилася за двома критеріями: вона п’ята серед регіонів із високим відсотком працівників, які, повністю відпрацювавши місяць, мали нарахування у межах мінімальної зарплати, і шоста серед регіонів із найнижчими темпами зростання обороту роздрібної торгівлі, повідомляє тижневик.

Джерело – прес-служба ОДА.

В електронній версії журналу наразі цього рейтингу ми не знайшли. Про реальне місце Михайла Папієва можуть судити наші читачі. До речі, це вже не перший раз, коли тижневик відзначає керівника області. Так, за показниками 2012 року видання \”Коментарі\” присвоїло Михайлу Папієву місце в трійці лідерів серед керівників регіонів України.

Нагадаємо також, що в Чернівецькій області саме керівництво визнало, що найгірші дороги, та ще й мости валяться.

peredplata