За крадіжку мобільного телефону 9 років тому в Чернівцях засудили чоловіка на 6 місяців

14.09.2012 року до прокуратури області надійшло повідомлення з УКР УМВС України в Чернівецькій області про одержання інформації з Відділу поліції УМВС Російської Федерації (м. Брянськ) про затримання громадянина України Атеса Миколи Миколайовича, 20.09.1985 року народження, який розшукувався правоохоронцями Буковини.

– Ініціатором його розшуку був слідчий відділ Шевченківського РВ УМВС України в Чернівецькій області, – розповідає старший прокурор прокуратури Чернівецької області з міжнародно-правових доручень Андрій Гуменюк. – У провадженні слідчих перебувала кримінальна справа, порушена ще 01.06.2004 року відносно Атеса М.М. по факту вчинення грабежу. Досудовим слідством було встановлено, що 31.05.2004 року приблизно о 3-й годині ночі чернівчанин, перебуваючи на розі вулиць Богомольця та Головної, безпричинно з хуліганських мотивів з особливою зухвалістю наніс громадянину Т.
більше п’яти ударів в обличчя, спричинивши фізичний біль та тілесні ушкодження. Крім цього, викрав особисте майно потерпілого – мобільний телефон.

Та оскільки Атес М.М. ухилявся від явки до органів слідства 11.09.2004р. його оголосили у розшук. Згодом було порушене питання про його видачу з Російської Федерації, де був затриманий, для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинений злочин.

Вироком Шевченківського районного суду м. Чернівці від 18.04.2013р. Атеса М.М. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.186 (грабіж) КК України, і призначено покарання – шість місяців арешту.

Вирок Шевченківського районного суду набрав законної сили 18 травня 2013 року.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata