На Буковині за контрабандні сигарети «Marlboro» громадянин Румунії позбувся автомобіля

В зоні діяльності Чернівецької митниці Міндоходів, де протяжність митного кордону з Румунією та Молдовою становить373 кілометри, з початку нинішнього року припинено 423 спроби незаконного переміщення тютюнових виробів.

За всіма випадками складено протоколи про порушення митних правил, у яких предметом правопорушень були майже 1,5 млн. штук сигарет, загальною вартістю понад 484 тис. грн. Вилучено 25 транспортних засобів, в яких були виготовлені спеціальні сховища для незаконного переміщення тютюнових виробів на суму понад 1 мільйон гривень.

Контрабанда як спосіб збагачення існувала в усі часи, але сьогодні злочинні посягання контрабандистів набувають нових рис. Суттєво змінюються масштаби та шляхи їх скоєння. І враховуючи, що тільки за добу, у пункті пропуску «Порубне» митного поста «Вадул-Сірет» кордон перетинає понад 3 тис. громадян, а митне оформлення здійснюють більше 1,5 тис. транспортних засобів, кількість виявлених контрабандистів, завдяки професійності інспекторів митниці, збільшується щоденно.

Як приклад, вчора близько третьої годині ночі на територію пункту пропуску «Порубне» в’їхав легковий автомобіль під керуванням громадянина Румунії, який слідував з України до сусідньої держави у приватних справах. У нього під час митного контролю виявлено приховані сигарети марки «VICEROY».

Інший громадянин Румунії, «облаштувавши» власне авто додатковим днищем, намагався незаконно перемістити через митний кордон України понад 1,2 тис. пачок сигарет марки «Marlboro» на суму майже 15,5 тис. грн.

Співробітниками митниці запроваджено справу про порушення митних правил за ознаками ч. І статті 483 Митного кодексу України, а сигарети та автомобіль вилучено.

Про це повідомляють в Міндоходів в Чернівецькій області.

peredplata