За звинуваченнями у державній зраді затримано директора підприємства “Мотор Січ”

Мотор Січ – Фото: Дмитро Смольєнко

Директора запорізького підприємства “Мотор Січ” В’ячеслава Богуслаєва затримали силовики і зараз під конвоєм його везуть до Києва.

Про це повідомляє видання “ЗаБор” з посиланням на джерела у силових структурах, передає Національний Промисловий Портал.

Голову правління компанії “Мотор Січ” В’ячеслава Богуслаєва звинувачують у держзраді. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Богуслаєв давно відомий своїми явними проросійськими поглядами та його пов’язують з незаконною схемою продажу “Мотор Січі” китайцям.

Цікаво, що Богуслаєву надано звання “Герой України”. З ним також пов’язують щонайменше двох нардепів, які раніше працювали на “Моторі”.

Нагадаємо, 4 вересня 2020 року китайські інвестори “Мотор Січі” направили до Міністерства юстиції України вимогу про відшкодування 3,5 мільярда доларів. Вже за декілька місяців після цього китайська сторона звернулася до міжнародного арбітражу згідно з угодою між Україною та Китаєм про заохочення і взаємний захист інвестицій.

На початку січня 2021 року китайську компанію Skyrizon було внесено до “чорного списку”США. Саме вона намагалася придбати “Мотор Січ” разом з українським бізнесменом Олександром Ярославським.

Згодом Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про повернення ПАТ “Мотор Січ” у державну власність.

ПАТ “Мотор Січ” – один із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Також велася розробка перспективних українських вертольотів. Постачає продукцію до понад 100 країн світу. Ц січні-вересні 2020 року підприємство отримало 930,2 млн грн чистого прибутку.

 

 

 

peredplata