Свині не винні

Свині не винні На Буковині вже з початку осені почався рейвах. Хоче сюди у жовтні приїхати президент Віктор Янукович. До високо візиту готуються серйозно. Для цього розорюють Калинівський ринок і під статтю ККУ підводять в. о. директора Василя Максимюка.

Він, сараку, не має виходу і мусить підкорюватися. Тому гроші з ринку відсилає на будівництво злітної смуги. Якщо б відмовився це робити, йому було б гарантоване місце біля Івана Ринжука. А позаяк він це робить, то Ринжукове місце може стати його. Бо, за всіма логічними і нелогічними аналізами, Івана Ринжука все ж таки випустять з неволі. Вони не змогли вибити покази на мера Федорука.

А без цього нема резону тримати у кічі екс-директора «Калинівського ринку». Хоча за цей час у Івана грошей поменшало: напевне, доводилося платити всім «з розбором і без розбору». Аби народ заспокоїти і себе врятувати, система винесе вирок Ринжукові: три роки неволі з відтермінуванням або умовне. Ринжук уже нікому не цікавий. Тому Максимюку треба бути дуже уважним. Аби не повторити долі двох своїх попередників Івана Ринжука та Богдана Кравчука. Поки Максимюк думає, на аеродромі кипить смола. Злітно-посадкову смугу розширюють, аби там міг сідати літак президента. Якщо навіть не буде президента Януковича, то точно вже прилетить піп Кирило з Московського патріархату. На початок жовтня у нього запланований візит до Банчен на відкриття духовної споруди.

Зараз для цих двох осіб готують маршрут. Вже наново поклали асфальт по вулиці Винниченка. Почали шляхові роботи по Руській до «Гравітону». А далі — цирк на дроті. Недавно асфальтували дорогу в напрямку Герци. Зараз її переасфальтовують. І це у той час, коли в області та у Чернівцях тисячі кілометрів доріг, де асфальту не бачили ще з часів Брежнєва і Петра Шелеста. В обласному центрі тепер їздити можна тільки на всюдиходах та джипах. А вулицю Рівненську вже друге століття перетворюють у велику руїну. І у цей час подвійний асфальт укладають до Герци. Бо має приїхати московський піп. Аби його не трясло. Бо заднє місце у нього святе і годинник за мільйон може пошкодити. Ми взагалі до всього московського у позу стаємо: «Чєво ізволітє єщьо?». А вони «ізволяють» уже всього від нас: і грошей за газ, і землі родючої, і енергетику всю, і газорозподільчу систему, і за душу беруться. Навіть останніх свиней українських прибрати змушують. І не тільки з хлівів, а навіть з білбордів. Аби попові московському було приємно їхати по новій дорозі, треба йому здравиці писати. А на цьому шляху тільки «Європейські свинки з «Чернівецькими ковбасами» від Кібіча красуються. Отож треба змінити свиню на Кирила.

І поміняють. Це вже точно.

Петро Кобевко

Світлина gazeta.ua

peredplata