Влада почала кидати за грати членів «Фронту Змін»

Влада почала кидати за грати членів «Фронту Змін»Заарештовано голову Донецької обласної організації «Фронту Змін» Олександра Ярошенка

7 вересня у Києві у квартирі доньки було заарештовано голову Донецької обласної організації політичної партії «Фронт Змін» Олександра Ярошенка. Згодом його вивезли автомобілем у Донецьк. У партії зазначають, що цей арешт відбувся відразу після візиту до Донецької області лідера «Фронту Змін» Арсенія Яценюка, який виступив з різкою критикою дій президента, уряду та місцевої влади з приводу закриття шкіл та лікарень, знущання влади над жителями регіону, які, до речі, підтримали на виборах президента Віктора Януковича.

Як стало відомо юристам «Фронту Змін», Олександрові Ярошенку інкримінують відсутність на робочому місці 22 дні в різний час протягом чотирьох років – з 2007 по 2010-й, коли він обіймав посаду головного лікаря Маріупольського дерматовенерологічного диспансеру. За ці дні, вважає слідство, він необґрунтовано нарахував собі 4,5 тисячі гривень зарплатні. Тобто аж 5-6 днів на рік протягом чотирьох років його не було на робочому місці.

А ось зовсім інший приклад, коли те, що не можна опозиціонеру, – можна тому, хто підтримує владу. Висуванець Партії регіонів, нинішній мер Вишгороду у Київській області Віктор Решетняк, як і Ярошенко, – лікар. І практично в кожному своєму інтерв’ю він не приховує, що продовжує займатися лікарською практикою одночасно з виконанням нелегких обов’язків голови міста-супутника Києва. Проте, на відміну від опозиційного політика, влада не веде підрахунків використання робочого часу висуванцем Партії регіонів-Решетняком та багатьма іншими.

«Ярошенка, людину, яка понад двадцять років присвятила допомозі людям, звинувачують у тому, що він не сидів у себе в кабінеті, перекладаючи папірці, а виконував свою роботу», – зазначають у «Фронті Змін».

Олександр Ярошенко – лікар із двадцятирічним стажем, кандидат медичних наук. За сім років роботи на посаді головного лікаря міського дерматовенерологічного диспансеру міста Маріуполь він обладнав його найновішою лікувально-діагностичною апаратурою, заснував сім медичних центрів, які успішно працюють в кількох міста України, організував всеукраїнський проект лікування псоріазу, який відповідає світовим тенденціям в цій сфері медицини.

Після того, як справа арешту опозиційного політика набула розголосу, зокрема й під часи засідання Ради, – Ярошенка миттю випустили з-під варти. Проте «все це має вигляд банальної розправи над регіональним керівником опозиційної сили», – підкреслюють у партії.

Ще раніше такі само абсурдні і до цього часу не доведені звинувачення були висунуті проти керівника іншого – Луганського обласного осередку «Фронту Змін» Ігоря Ліски. Після гучних скандалів із луганськими депутатами від Партії регіонів – батьком і сином Ландиками авторитет влади у Луганську сильно похитнувся. Ось вона у дбає про те, щоб перекласти все з хворої голови на здорову.

Така прискіплива увага влади до політиків «Фронту Змін» зовсім не випадкова. Багато політологів прогнозують, що, у випадку винесення звинувачувального вироку та подовження арешту Тимошенко – головним керманичем опозиції може стати лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк. Тому його підтримку в регіонах влада намагається ослабити вже зараз, використовуючи репресивний апарат держави, повідомляє прес-служба \”Фронту змін\”.

peredplata